Americanii sarbatoresc joi Ziua Recunostintei (Thanksgiving Day) prilej pentru a trece in revista si a multumi pentru ce le-a adus bun anul care se apropie de final. Ziua Recunostintei se serbeaza in familie, printr-o cina, a carei piesa de rezistenta este curcanul la cuptor.

La americani, sarbatoarea se prelungeste pe parcursul a patru zile, pana la sfarsitul weekend-ului. Zilele de joi si vineri sunt libere pentru majoritatea americanilor. In New York, din 1924 se organizeaza anual o parada in centrul Manhattan-ului, cunoscuta ca Macy's Parade.

Autoritatile newyorkeze sunt in alerta datorita vantului puternic ce ar putea afecta baloanele imense, cu riscul de a produce accidente.

Ziua Recunostintei este o sarbatoare anuala, celebrata in Statele Unite si in Canada. In SUA, ea este sarbatorita in a patra joi a lunii noiembrie, spre deosebire de Canada, care o celebreaza in a doua zi de luni din Octombrie.

Originea sarbatorii este plasata undeva in toamna lui 1621, cand pelerinii ce au descins din Europa in 1620, au sarbatorit si au multumit lui Dumnezeu pentru prima recolta bogata in Lumea Noua.