Banca Comerciala Romana (BCR) este prima banca din Romania care a instalat 1.000 de ATM-uri, deja operationale, pe intreg teritoriul Romaniei. Totodata, numarul posesorilor de carduri BCR a depasit, in premiera pentru Romania, 1,8 milioane, banca fiind lider al pietei cu o cota de aproximativ 27%.

Numarul ATM-urilor instalate in acest an a fost de peste 130, BCR continuand in ritm accelerat, pana la sfarsitul anului, instalarea de ATM.

De asemenea, banca a depasit cifra de 5.000 de POS-uri instalate exclusiv la comercianti. Pentru a veni in sprijinul clientilor, BCR a inceput instalarea de POS-uri si la sediile propriilor unitati, pana in prezent fiind instalate circa 100. Astfel, numarul total POS-uri apartinand BCR a depasit 5.300.

"Aceste rezultate, inregistrate la aniversarea a 15 ani de la infiintarea BCR, coincid cu implinirea a 10 ani de la o alta premiera "marca BCR" – instalarea, in decembrie 1995, a primului bancomat din Romania si efectuarea primei extrageri de numerar din cont de card.

BCR va continua sa fie lider si formator de piata, in conditiile existentei multor oportunitati de dezvoltare a afacerii cu carduri, in special pe segmentul creditelor pe card si a cardurilor co-branded", a declarat Matei Ion, directorul executiv al Directiei Carduri din cadrul BCR.

Valoarea tranzactiilor la ATM-urile BCR s-a ridicat, in primele 10 luni ale acestui an, la aproape 6,2 miliarde de lei (RON), pentru un numar de peste 30 milioane de tranzactii.

Din postura de lider de piata, BCR promoveaza plata bunurilor si serviciilor cu cardul, serviciu la care clientii beneficiaza de comision zero. De asemenea, BCR a incheiat peste 140 de conventii de plata a facturilor de la bancomate cu cardurile BCR pentru diversi furnizori de servicii si utilitati de interes national sau local.

Printre societatile cu care BCR a semnat conventii de plata a facturilor direct de la ATM-urile sale, la nivel national sau central, se numara societati de telefonie fixa si mobila, companii furnizoare de internet, operatori de televiziune prin cablu, societati de asigurari, de apa si canal, de distributie de gaze si energie electrica.

BCR a incheiat cu posesorii de carduri un numar de 53.689 conventii de plata a facturilor de la ATM, acestia avand un numar de 124.000 de optiuni de plata. De asemenea, in primele 10 luni din 2005, au mai fost efectuate peste 177.000 de operatiuni de reancarcare a cartelelor telefonice.

Recent, BCR a redus, promotional, cu 3 p.p. dobanda pentru toti posesorii de carduri de credit BCR MasterCard si BCR MasterCard – ALTEX care vor beneficia de o dobanda de 23% si respectiv de 22%, foarte atractiva. Si in cazul detinatorilor de carduri de debit BCR care beneficiaza de descoperitul de cont, BCR anunta reducerea dobanzii cu 3 p.p. la 21%.

Comerciantii care se hotarasc sa accepte, pina la sfarsitul anului, plata cu card beneficiaza de comision zero la aceste tranzactii.

De asemenea, BCR mai acorda, cu ocazia Sarbatorilor de Iarna, un bonus de 2% posesorilor de carduri BCR persoane fizice. Bonusul se acorda pentru platile efectuate cu card, de debit sau de credit, la cumpararea de bunuri si servicii de la comerciantii din reteaua BCR.

BCR este cea mai importanta banca din Romania, gestionand active de aproape 9 miliarde de EURO. Banca are in prezent aproape 360 sucursale si agentii in intreaga tara, avind unitati in majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori. Banca pune la dispozitia clientilor servicii de Internet banking si e-commerce, emite 14 tipuri de carduri de credit si de debit.

Numarul clientilor a crescut constant ajungand in prezent la peste 5 milioane, din care 90% sint clienti persoane fizice.

BCR se prezinta astazi ca cel mai important Grup financiar din Romania, cu activitati in tara si strainatate, prin subsidiare si sucursale bancare, cu o prezenta marcata prin societatile sale de profil, pe piata de capital, pe piata leasingului, pe cea a asigurarilor si in domeniul managementului activelor.