Fostul cancelar german Gerhard Schroeder va fi, de la 1 ianuarie 2006, consilier al grupului elvetian de presa Ringier, conform unui anunt preluat de agentiile de presa internationale.

Contactat de Hotnews.ro, Marco Castellaneta, seful departamentului de comunicare in cadrul grupului Ringier, a declarat ca Gerhard Schroeder va fi consilierul personal pe politici internationale al presedintelui Ringier, Michael Ringier.

Marco Castellaneta a mai declarat ca atragerea lui Gerhard Schroeder in cadrul grupului Ringier este un mod normal de a dezvolta aceasta afacere. Rolul pe care il va juca fostul cancelar va fi acela de a oferi consultare la modul general.

In Romania, grupul Ringier editeaza cotidianele Libertatea, Evenimentul Zilei, Prosport, saptaminalul economic Capital, precum si alte citeva reviste de nisa.

Thomas Landolt, directorul general al Ringier Romania, a declarat pentru Hotnews ca "numirea lui Schroeder in aceasta functie este o supriza si pentru noi. Am aflat abia in urma cu doua ore, si inca nu stim care vor fi atributiile sale".

Schroeder s-a retras definitiv din viata politica in urma cu o saptamina, dupa ce a predat postul de cancelar al Germaniei catre Angela Merkel, invingatoarea sa din alegerile anticipate din aceasta toamna. Schroeder s-a retras si din SPD, partidul care l-a propulsat la conducerea guvernului german in 1998.

Dupa pierderea alegerilor, Schroeder a renuntat si la postul de parlamentar in Bundestag. Pe seama carierei viitoare a lui Schroeder au aparut o multitudine de speculatii, el fiind dat ca sigur intr-un post de conducere al Gazprom, in virtutea relatiei speciale pe care o are cu Vladimir Putin.

Inainte de a ocupa pozitii importante de stat, Schroeder a facut parte din conducerea companiei Volkswagen, fapt ce i-a atras porecla de "Auto-Cancelar".