Romanii nu sunt mai mediocri decat altii.Doar mai saraci. Cateodata saracia sublimeaza. De cele mai multe ori saracia inraieste.

Acum cred ca daca ne punem in locul profesorilor vedem ca au si ei dreptate. Nu poti face invatamant de calitate pe burta goala sau fara niste dotari acceptabile in ce priveste materialul didactic. Problema este de ce sunt atat de inraiti acum? De ce tocmai acum? De ce nu acum doi sau trei ani cand erau la fel de saraci?

Daca ne punem in locul guvernului vedem ca si el are dreptate. Nu are de unde da mai multi bani.

Aici Alianta este cea care a creat aceste probleme pentru guvern. In campania electorala s-a promis prea mult si fara acoperire. A fost o campanie obisnuita asa cum au fost si alte campanii din care invingator a iesit PSD-ul care si el a promis mult si a facut putin. Si Alianta a folosit aceleasi slogane: vom da..., vom face... etc.

Problema este ca la un moment dat vine nota de plata. Nu numai Alianta este acum vinovata ca nu sunt bani pentru invatamant cum de altfel nu sunt bani pentru multe alte ministere. Tot sirul guvernelor de dinainte au partea lor de vina si as spune ca partea lor de vina este mai mare decat partea de vina a Aliantei.

Dar s-a intamplat ca in anul acesta Alianta sa incaseze toate bilele negre pentru promisiunile neonorate ale guvernelor anterioare.

Singura vina a Aliantei este ca a promis mai mult decat poate da. Si trebuie sa tinem seama ca a fost un imprumut de incredere pe termen scurt.

Poate ar fi fost mai cinstit sa nu faca atatea promisiuni.