Societatea Romana de Radio (SRR) isi scoate noile posturi de sefi la concurs, iar spatiul publicitar la licitatie.

Pentru implementarea noii organigrame, care prevede reducerea cu 40% a posturilor de conducere, Consiliul de Administratie a stabilit miercuri seara ca pana la sfarsitul anului sa se organizeze concurs pentru ocuparea celor patru functii de directori de departament: de productie-editare, economic, tehnic si comunicare management, dar si pentru functiile de contabil-sef, administrator-sef, inginer-sef.

Pentru ocuparea functiilor de redactor-sef si redactor-sef ajunct, concursurile se vor organiza la inceputul anului viitor. "Ne propunem sa cream un spatiu deschis pentru gasirea unor manageri adevarati.

Tintim ca in 2007 sa fim o institutie publica de nivel european, cu un management european", a declarat ieri directorul general, Maria Toghina. In acest sens, candidatii pentru ocuparea functiilor nu vor mai fi obligati sa aiba experienta manageriala si vor putea fi si din afara institutiei.

"Nu vrem sa facem o rotire a cadrelor, a apreciat Toghina, candidatii pentru ocuparea functiilor nu vor mai fi obligati sa aiba experienta manageriala si vor putea fi si din afara institutiei. Din comisile de examinare de la concurs vor face parte si membri ai Consiliului de Administratie, dar si cate doi specialisti din exterior, propusi tot de Consiliul de Administratie."

"Incercam sa eliminam suspiciunea ca directorul general ar putea sa influenteze singur rezultatele concursului", si-a justificat actualul director general masurile luate. Dupa modelul de la TVR, Consiliul de Administratie al postului public de radio a hotarat sa organizeze si o licitatie pentru desemnarea unei firme care sa se ocupe de gestionarea publicitatii institutiei.

"Am decis "externalizarea" publicitatii. Sa nu ne mai ocupam noi sa vindem publicitatea, pentru ca nu avem aceasta capacitate", a declarat Toghina. Directorul general a anuntat ca radioul public isi propune ca anul viitor sa isi dubleze veniturile din publicitate fata de 2004, adica acesta sa se ridice la aproximativ doua milioane de euro.