Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a intervenit aseara in emisiunea realizata de Carol Sebastian "Guerrilla Raport" clarificind modificarile ce se vor aduce proiectului legii farmaciilor.

El a aratat ca se va porni de la o stare de fapt, pastrandu-se lanturile de farmacii, numai ca patronii de astfel de lanturi nu isi vor mai putea de acum incolo dezvolta afacerile in mod liber. Masura este menita a impiedica aparitia monopolului pe piata medicamentelor, dupa cum a aratat si secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Virgil Paunescu, invitat in emisiune.

Ministrul a explicat ca noul proiect de lege al farmaciilor, ce va fi postat astazi pe site-ul ministerului, va cuprinde in afara de "restrictia proprietatii", pe care Nicolaescu o doreste permanenta, inca doua restrictii, pe o perioada de 7 ani.

Este vorba de "restrictia demografica" (o farmacie va putea primi autorizatie de functionare daca deserveste cel putin 3000 de oameni) si de o "restrictie geografica" (distanta intre farmacii trebuie sa fie de minim 250 de metri).

Ministrul a raspuns si obiectiilor deputatului liberal Cristian Busoi, membru al Comisiei parlamentare de Sanatate, care sustine o lege in care sa nu existe restrictiile privind lanturile de farmacii.

Deputatul, care a depus un proiect de lege privind farmaciile, spusese ca ministrul Nicolaescu are sustinerea partidului si a Guvernului pentru pachetul legislativ de reforma in Sanatate, dar ca exista dezacorduri privind "detalii" in ceea ce priveste legea farmaciilor.