• Inspectoratele scolare sunt masinarii greoaie.

    "Combustibilul" acestor organisme care se tarasc dar a caror "muscatura" este inca de temut, il constituie micile (sau marile) ciupeli pe care directorii liceelor mari din orase il varsa cu sarg- sub diferite infatisari camuflate- in pantecul nesatul al dihaniei…Asa se face ca directorii nu castiga concursurile de manageri ai institutiilor de invatamant decat daca au fost verificati, si daca "promit"…
  • Cati oameni pregatiti sa conduca invatamantul, la nivel local, credeti ca exista, cati oameni cu viziune?…caci in ultimii ani nu s-au observat decat doua categorii: oportunistii peste care trec toate apele fara sa-I clinteasca. Situatia lor imi aminteste de acel catelus- jucarie asezat la geamul din spate al daciei si care da mereu din cap.

    Le merge bine orice s-ar intampla, daca e vreo furtuna, se lipesc putin la sol, se gudura, ling pe unde trebuie si ies mai curati si mai de neclintit. Ei sunt vesnici! A doua categorie sunt cei care- nu neaparat pentru ca ar avea vreo substanta- au reusit sa supere pe ici pe colo. Ei au fost indepartati, uneori cu scandal, la fiecare schimbare de "regim".Au stat 4 ani pe tusa si s-au inrait.

    Cand au revenit, dupa alti 4 ani, nu au facut decat sa platesca polite…nici acestia nu stiu si nu sunt interesati sa construiasca ceva.
  • Exact in urma cu 4 ani, la Sinaia a avut loc o intalnire a unui grup de lucru pentru a prezenta rezultatele unui studiu amplu despre cum a evoluat si unde se situeaza invatamantul la 10 ani de la Revolutie. Lucrarea elaborata are 6000 de pagini, se numeste "Invatamantul la rascruce" si a fost coordonata de prof dr Lazar Vlasceanu.

    Coordonatorii proiectului au considerat ca ar fi bine sa invite la enuntarea concluziilor si pe proaspat numitii inspectori generali din judete. Numai ca acesti inspectori nu erau asa "proaspeti" cum s-ar fi crezut ci faceau parte dintre frustratii clasificati la punctul doi.

    Intr-un dispret total fata de grupul de lucru, considerat in corpore "taranistii lu’Marga" ei nu numai ca nu au inteles nimic din ceea ce se intampla acolo dar "au jucat septica" in spatele salii sabotand pe fata lucrarile…Ce a urmat s-a vazut…
    Zamfira Dumitru