Negocierile intre Guvern si sindicatele din invatamant nu au dus la nici un rezultat. Nici una din parti nu este dispusa sa cedeze. Sindicalistii se pregatesc de cea de-a patra saptamana de greva. Zece profesori au ales ca forma de protest greva foamei.

Opt dintre ei sunt din judetele Dolj, Ialomita, Braila, Prahova, Hunedoara si Sibiu. Alti doi profesori din Pitesti si Craiova, au intrat in greva foamei vineri dimineata.

Starea sanatatii profesorului din Slobozia, care a intrat acum noua zile in greva foamei, este in continuare grava. El a fost internat joi la Spitalul Judetean din Slobozia, iar medicii sunt sceptici in ceea ce priveste evolutia sa clinica.

Dupa cum transmite Radio Romania Actualitati, ministrul Educatiei, Mihail Hardau, a facut o vizita neanuntata la Cisnadie, unde a incercat fara succes sa-l convinga pe profesorul Ioan Sturzu sa renunte la greva foamei. Intre timp, starea de sanatate a dascalului din Otelu Rosu care nu mai mananca de trei zile s-a inrautatit si a fost necesara interventia medicilor.