Directiile Tehnica si Productie ale TVR vor fi reorganizate de la 15 decembrie, dupa modelul aplicat de majoritatea televiziunilor europene. Decizia a fost luata de Consiliul de Administratie (CA) al TVR in data de 23 noiembrie 2005, conform unui comunicat al Directiei de Comunicare.

Astfel, Directia Productie va fi desfiintata, urmand sa fie infiintata Directia Artistica si Productie, care va gestiona toate activitatile de productie, de conceptie si executie artistica. Aceasta va fi alcatuita din Departamentul Artistic, Departamentul Productie, Serviciul Decor si Serviciul Programarea si Urmarirea Productiei.

Noua Directie Tehnica va asigura difuzarea programelor celor patru canale ale TVR, intretinerea echipamentelor si a sistemelor tehnologice, gestionarea cladirilor, mobilierului si terenurilor care apartin sau sunt in administrarea TVR, urmarirea realizarii lucrarilor de investitii, exploatarea si intretinerea parcului auto.

Aceste sarcini vor fi indeplinite de Serviciul CDC Emisie, Serviciul Postprocesare, Serviciul Emisie-Receptie Satelit, Departamentul Activitati Generale si Departamentul Servicii Interne.

Aceste schimbari marcheaza inceputul unui proces complex, iar in urmatoarele luni conducerile celor doua directii, impreuna cu presedintele-director general, vor demara o analiza aprofundata a activitatii lor pentru a putea repozitiona anumite activitati si sectoare in functie de specificul lor.

In aceeasi sedinta, CA al TVR a decis ca atributiile Compartimentului pentru Protectia Informatiilor Clasificate sa fie preluate de catre un consilier in management pentru protectia informatiilor clasificate, membru al Consiliului de Administratie. Masura vine in urma constatarii faptului ca volumul informatiilor clasificate gestionate de catre TVR este relativ redus.

De altfel, nici una dintre principalele televiziuni publice din Europa Centrala si de Est nu are un compartiment specializat in protectia informatiilor, desi probabil ca acestea se confrunta cu un volum de informatii clasificate similar cu cel al Televiziunii Romane.

Departamentul Comunicare si Reprezentare, care va coordona toate activitatile de comunicare (interna, externa si relatii internationale), se va numi Departamentul Comunicare si Relatii Internationale.

De la 1 decembrie 2005, organigrama TVR va suferi mai multe modificari, anuntate in cadrul unei conferinte de presa de presedintele-director general, Tudor Giurgiu, in urma cu aproximativ doua saptamani.

Principalele schimbari se refera la infiintarea Colectivului Editori Coordonatori de Programe („Commissioning Editors"), infiintarea Directiei Marketing si Vanzari (desfiintarea Directiei Marketing), reunirea tuturor activitatilor de comunicare in cadrul Departamentului Comunicare si Relatii Internationale, infiintarea Serviciului Dezvoltare Proiecte Multimedia in cadrul Directiei IT&C,

infiintarea Serviciului Achizitii-Licitatii in cadrul Directiei Economice. Schimbarile organizatorice din TVR vizeaza exclusiv eficientizarea activitatii, conform declaratiilor lui Tudor Giurgiu, fara a duce la disponibilizari de personal.