Numit consilier prezidential pentru aparare si securitate nationala

Sergiu Medar va fi seful Comunitatii Nationale de Informatii

de     HotNews.ro
Vineri, 25 noiembrie 2005, 0:00

Sergiu Medar
Foto: Observatorul Militar

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat vineri, 25 noiembrie, decretul privind numirea lui Sergiu Tudor Medar in functia de consilier prezidential pentru aparare si securitate nationala. Din noul post, Medar va coordona activitatea Comunitatii Nationale de Iformatii. Medar indeplinea, de aproximativ doua luni, postul de sef al Directiei Generale de Informatii a Apararii.

Din functia de consilier prezidential pe probleme de aparare si securitate, Medar va conduce Consiliul operativ, care asigura cooperarea si colaborarea intre componentele comunitatii nationale de informatii.

Prin numirea lui Sergiu Medar in acest post, Basescu a rasturnat pronosticurile care-i dadeau ca favoriti pe Claudiu Saftoiu si Vasile Blaga.

Analistul Radu Tudor, corespondent in Romania al prestigiosului grup Jane's Defence, a declarat pentru Hotnews.ro ca "e un lucru bun faptul ca presedintele a ales un profesionist al informatiilor in dauna unei optiuni politice pentru acest post, asa cum anuntase anterior.

E o dovada a faptului ca seful statului isi doreste o Comunitate de Informatii functionala pentru securitatea nationala, nu una influentata politic".

Rederindu-se la perspectivele CNI cu Sergiu Medar sef, Radu Tudor spune ca I"in mod traditional, serviciul de informatii al armatei este in afara jocului politic. Ca sef al DGIA, generalul Medar este un profesionist, un militar ce a fost apreciat indiferent de culoarea politica a puterii.

Numirea lui Medar este un argument al impartialitatii politice, dar cel care ofera garantii totale este presedintele Basescu, seful nemijlocit al consilierului prezidential pe probleme de securitate".

In perioada 1999-2005, Medar a fost seful Directiei Informatii Militare, iar din octombrie 2005, director general la Directia Generala de Informatii a Apararii.

Prin numirea lui Sergiu Medar in noul post, functia de sef al DGIA ramine vacanta.


236 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version