Termenul limita de depunere a ofertelor finale angajante pentru privatizarea CEC Romania s-ar putea prelungi pana ce se va afla castigatorul bataliei pentru cumpararea BCR, potrivit unei surse guvernamentale si analistilor, informeaza publicatia Portfolio.hu, citand Reuters.

In privatizarea BCR au mai ramas doi investitori Erste Bank si BCP Millenium Bank. Dintre acestea, Erste Bank se afla si in cursa pentru cumpararea CEC.

Banca austriaca Erste Bank si portughezii de la BCP Millenium sunt singurii investitori care au mai ramas in cursa pentru achizitionarea pachetului de 61,88% din actiunile celei mai mari banci din Romania, BCR. Potrivit estimarilor, valoarea tranzactiei va fi de peste trei miliarde euro.

Pe de alta parte, Erste Bank este inscrisa si in lupta pentru achizitionarea CEC Romania. Participarea Erste la ambele licitatii ar putea fi, in opinia analistilor citati de cele doua publicatii, unul dintre motivele principale ale intirzierii procesului de privatizare a CEC.

Potrivit publicatiei ungare Portfolio.hu, un oficial guvernamental roman a declarat ca este mai mult ca sigur ca ofertele oficiale angajante pentru CEC Romania sa nu se depuna luni, 28 noiembrie 2005, asa cum se astepta pana acum.

"Nu am stabilit inca o data fixa pentru depunerea ofertelor finale pentru CEC", a declarat oficialul, citat de Reuters. Analistii considera ca guvernul roman ar putea astepta sa vada mai intai, cine va fi castigatorul in procesul de privatizare a Bancii Comerciale Romane.

In afara de Erste Bank, in cursa pentru CEC s-au mai inscris: Banca Monte dei Paschi di Siena S.p.A., Dexia Bank, EFG Eurobank, National Bank of Greece, OTP Bank si Raiffeisen Zentralbank Oesterreich Aktiengesellschaft in consortiu cu Raiffeisen International Bank – Holding A.G.