2006 va fi un an bogat in lansari de modele premium. Toate marcile europene de prestigiu fie vor lansa in anul urmator modele noi, fie le vor modifica substantial pe cele existente. Vom putea vedea masini precum noul X5 de la BMW sau Maybach 53.

La sfirsitul fiecarui an, producatorii de automobile incep sa anunte noutatile pentru anul urmator. De la Ford si General Motors, in SUA, la Mercedes si BMW, in Europa, fiecare producator incearca sa creeze interes pentru modelele ce urmeaza a fi lansate.

Multe dintre masinile ce vor intra in productie anul viitor au fost deja prezentate si cei interesati le vor putea afla specificatiile complete. Insa unele dintre modelele premium ale anului 2006 nu sint pe deplin cunoscute, exemplul perfect in acest sens fiind Maybach 53.

Maserati si Lamborghini prind viteza

Despre Maserati 5000 GT se poate spune ca va fi construit pe platforma lui Quattroporte si va fi oferit si in varianta Coupé-Cabriolet.

Maserati va oferi un nou V8, cu o cilindree de 5 litri, ce va furniza 470 de cai-putere. Mai vechiul V8 de 4.200 de centimetri cubi va fi oferit in continuare.

Lamborghini Gallardo Spyder, prezentat la Frankfurt, va fi oferit spre vinzare in 2006. In carti se afla si un roadster lipsit complet de acoperis, similar cu Concept-S. Daca se va produce, va fi intr-o serie foarte limitata.

Se ascute lupta in tripleta germana

Anul viitor, Audi isi va completa gama off-road cu Q3 si Allroad. Dupa lansarea lui Q7, model prezent si la SIAB, producatorul german va lansa un concurent pentru BMW X3, denumit Q3. Acest SUV compact va folosi platforma A3/Golf. Lansarea va avea loc la sfirsitul lui 2006. Inainte de Q3, anume la mijlocul lui 2006, noua generatie de Allroad va ataca piata.

Noul model, construit pe platforma lui A6 Avant, se va inspira dintr-un concept prezentat la Detroit in 2005.

Producatorul bavarez va avea un an 2006 foarte bogat in lansari. Pe baza Seriei 1, vor fi oferite alte citeva caroserii: Coupé, Cabriolet, Touring si Compact. Astfel, Seria 1 va deveni o gama completa de modele.

Familia Seriei 3 se va intregi de la mijlocul anului viitor cu versiunile Coupé si Coupé-Cabriolet. De asemenea, va exista un coupé cu acoperis fix, cu numai doua locuri. Exista zvonuri privind existenta, incepind de anul viitor, a unui M3 cu 400 de cai-putere in gama BMW.

Alte lansari importante sint: la sfirsitul lui 2006 noul X5, ce va avea si o versiune cu sapte locuri, M6 cabrio, propulsat de un V10 de 5.000 de cmc si Z4 coupé si Z4M.

Gama Mercedes se va completa in 2006 cu coupé-ul CL, bazat pe S-Class. Noul model va avea un ampatament marit fata de precedentul, va oferi mai mult lux si mai multa putere, inclusiv o versiune AMG de 600 de cai-putere cu 12 cilindri.

Tot in 2006 vor incepe vinzarile la noua Clasa G. Alaturi de Clasa M, Clasa R, noul G se va produce in SUA, la Tuscaloosa, Alabama, toate trei impartind aceeasi platforma.

Maybach va lansa in 2006 un model mai mic decit cel existent in prezent, ce va concura cu Bentley Flying Spur. Noul Maybach se va numi "53", reprezentind lungimea masinii, 5,3 metri, si se bazeaza pe platforma Mercedes S-Class.

Gama producatorului suedez va suferi modificari ample in 2006.

Volvo si Jaguar vin din urma

Combi-ul V70 va avea un succesor in toamna viitoare. De asemenea, S80 va schimba generatia, iar XC 90 va suferi un facelift. Exista zvonuri ca pentru S80 se vor oferi, spre deosebire de actuala generatie, si motorizari V8. Mai exact, motorul V8 ce se regaseste acum sub capota lui XC90 s-ar putea sa fie montat si pe limuzina de clasa mare.

Jaguar a prezentat de curind coupé-ul XK, dar livrarile vor incepe abia in primele luni ale lui 2006. O varianta decapotabila va urma vara viitoare. Tot pentru 2006, marca britanica de prestigiu anunta un facelift pentru S-Type.