Oricat ar parea de paradoxal, ultimele cercetari arata ca sucurile dietetice fac chiar mai mult rau dietei tale decat cele normale, cu zahar. Iar bauturile energizante ar trebui scoase si ele de pe lista ta de cumparaturi. Bauturile racoritoare nu te vor ajuta niciodata sa slabesti, dar asta stiai deja.

Ceea ce poate nu stiai este ca ai mai multe sanse sa te ingrasi daca bei intotdeauna varianta light a sucurilor, decat daca bei varianta normala.

Cercetatorii americani de la Centrul de Sanatate al Universitatii din Texas au descoperit ca la fiecare bautura racoritoare consumata zilnic avem cu 65 la suta mai multe sanse sa devenim supraponderali in urmatorii 7 ani, si cu 41 la suta mai multe sanse sa devenim obezi.

Cauza probabila a acestui fapt este ca multe persoane incep sa bea sucuri dietetice numai dupa ce au inceput deja sa castige in greutate, sperand ca pot incetini procesul de ingrasare. In realitate, ele pierd astfel controlul asupra dietei lor, deoarece au impresia ca au depus deja eforturi considerabile consumand bauturi light.