Un numar de 370 de benzinarii Petrom accepta cardurile bancare la plata incepand cu aceasta luna. Reteaua de statii Petrom unde se poate plati prin card bancar acopera in intregime 40 de judete si sectoarele Bucurestiului.

Raiffeisen Bank si Petrom au semnat in august a.c. cel mai mare parteneriat in domeniul acceptarii de carduri, Petrom detinand aproximativ 600 de benzinarii in Romania.

"Raiffeisen Bank a instalat POS-uri la Petrom inca din anul 2002", a declarat Petredeanu Onisifor, Manager Acceptare Carduri, Raiffeisen Bank. "Vorbim despre 80 de benzinarii, asigurand in acest sens, la nivel resedinta de judet, posibilitatea onorarii la plata a cardurilor", a adaugat sursa citata.

Oficialul bancii a mai precizat ca, in prezent, toate cele 370 terminale inregistreaza tranzactii pe card ce cresc in volum de la o saptamana la alta, benzinariile fiind, ca tip de produse si servicii vandute, cele mai frecventate locatii alaturi de supermarket-uri.

Tinand cont de acest fapt, Petrom a lansat de curand brandul PetromV, un nou concept despre ceea ce inseamna intr-o viziune moderna functionarea unei statii de benzina.

Raiffeisen Bank s-a alaturat primei locatii PetromV cu un numar de trei POS-uri distribuite pe zone in interiorul locatiei: zona alimentare cu combustibil, zona de cumparaturi si zona de bar, asigurand astfel posibilitatea incasarii sumelor aferente prin carduri pentru toate tipurile de produse vandute si servicii prestate.

Petrom intentioneaza sa implementeze noul brand in peste 75 de locatii incepand din ianuarie 2006.

De asemenea, parteneriatul Raiffeisen - Petrom a fost consolidat prin semnarea acordului de virare salarii pe carduri pentru toti angajatii Petrom. Astfel, s-au emis pana in prezent peste 10.000 de carduri de debit. In plus, Petrom a ales cardurile Visa Business Raiffeisen pentru efectuarea platilor oficiale.

"In stricta corelare cu emiterea de carduri, s-a agreat un flux de instalare bancomate in zonele cu numar ridicat de salariati Petrom", a mai precizat domnul Petredeanu.

In prezent, Raiffeisen Bank are peste un milion de detinatori de carduri, de debit si de credit, o retea de 770 de ATM-uri si peste 5700 de POS-uri. Banca detine o retea de 213 unitati si peste 4.500 de angajati.