Regal Petroleum, o companie britanica din domeniul extractiei de hidrocarburi, a anuntat printr-un comunicat de presa ca va abandona zacamintul din zona Sucevei, pe care-l luase in concesiune pentru a exploata un presupus zacamint.

Compania a anuntat ca forajele nu au scos la iveala rezervele asteptate, fapt ce a dus la scaderea actiunilor sale cu 6,9 procente la Bursa din Londra.

Regal Petroleum a concesionat o suprafata totala de 4.103 kmp in zona Suceava, de unde, conform estimarilor, trebuia sa extraga cantitati insemnate de gaze. In ciuda acestor estimari optimiste, compania nu a reusit sa obtina rezultatele scontate, astfel ca a anuntat retragerea din aceasta zona.

Ca urmare a acestui anunt oficial, cotatia actiunilor Regal Petroleum a scazut cu 6,9 procente la Bursa din Londra, unde compania este listata la categoria Alternative Investment Market.

Din conducerea Regal Petroleum a facut parte si controversatul Frank Timis, acuzat ca a reusit concesionarea terenului din Suceava prin metode ilegale.