1. Arturo Perez-Reverte

Harta sferica

Traducere de Mihai Cantuniari

Colectie: Biblioteca Polirom

Pornind de la licitarea unui vechi si pretios Atlas nautic, actiunea romanului ii are in centru pe un marinar esuat pe uscat, o frumoasa cercetatoare de la Muzeul Marinei si un lup de mare, un „pirat" ultramodern specializat in cautarea comorilor inghitite de ape. Cu o minunata pendulare intre trecut si prezent, romanul trimite la perioada istorica a suprematiei flotei spaniole.

Cititorul este purtat din Peninsula Iberica in America, din speluncile marinaresti la Curtea regilor Spaniei, din corabiile secolului al XVIII-lea in marile nave moderne, intilnind in aaceasta aventura marinari, corsari, ministri, aventurieri.

„Un roman iesit din comun. Harta sferica este un bestseller diabolic de captivant, la fel de bine construit ca Numele trandafirului, la fel de invaluitor ca Parfumul." (La Vanguardia)

Arturo Perez-Reverte (Cartagena, Spania, 1951) se numara printre primii zece romancieri din lume in ceea ce priveste vinzarile. Din 1994 s-a dedicat exclusiv literaturii, dupa ce, timp de douazeci si unu de ani, a lucrat ca reporter de presa, radio si televiziune, acoperind razboaie si conflicte internationale, inclusiv Revolutia Romana.

Romanele sale confirma o spectaculoasa cariera literara si dincolo de hotarele Spaniei, unde a primit importante distinctii literare, cum ar fi Prix Mediterranee, atribuit in 2001 de Academia Goncourt romanului Conspiratia din Sevilla. Arturo Perez-Reverte a fost primit in rindurile Academiei Regale Spaniole la 12 iunie 2003.

Este Doctor Honoris Causa al Universitatii din Cartagena; cavaler al Ordinului Artelor si Literelor din Franta, a primit Marea Cruce a Meritului Naval, cea mai mare distinctie acordata de Flota Spaniola unui civil.

La Editura Polirom au fost traduse romanele: Conspiratia din Sevilla (2005), Maestrul de scrima (2004), Clubul Dumas (2004), Regina Sudului (2004), Tabloul flamand (2003).

2. Constantin Sasu

Marketing international

Editia a III-a revazuta si adaugita

Colectie: Collegium. Stiinte economice

Cartea este utila pentru familiarizarea cititorului – student, profesor, economist, om de afaceri – cu deprinderile esentiale necesare in marketing pentru luarea deciziilor intr-un context global: cunoasterea mediului international, identificarea de noi oportunitati de piata, modul de adaptare a produselor la specificul local, strategiile de preturi cele mai adecvate, canalele de distributie

cele mai potrivite pentru a servi clientii din intreaga lume, adaptarea promovarii la specificul conditiilor concrete de pe pietele mondiale, modurile de elaborare, implementare si control ale programelor de marketing. Barierele nationale privind marketingul se defiinteaza in mod treptat. Viitorul apartine afacerilor internationale.

Marketing international iti arata cum sa gindesti interational si sa actionezi local.

Din cuprins:

Conceptul de marketing international • Evaluarea mediului in marketingul international • Cercetarea in marketingul international • Segmentarea pietelor internationale • Distributia produselor in marketingul international • Promovarea in marketingul international • Organizarea activitatii de marketing international • Perspectiva marketingului international

Constantin Sasu este profesor la catedra de Management-Marketing a Universitatii „Al.I. Cuza" din Iasi si preda cursurile de Marketing international, Management international si Managementul micilor afaceri. A efectuat stagii de specializare in SUA, Spania, Franta, Marea Britanie si Germania.

A publicat 23 de carti, dintre care amintim: Management international (2004), Marketing antreprenorial (2002), Comunicarea integrata de marketing (2001), Enciclopedia intreprinzatorului (1999), Managementul micilor afaceri (1998), Tainele reusitei in micile afaceri (1996), Marketing (1995), Initierea si administrarea micilor afaceri (1994), Management (1994, colab.), Managementul afacerilor mici

si mijlocii (1994, colab.). Este membru al Asociatiei Generale a Economistilor din Romania, al Asociatiei Americane de Marketing si al Asociatiei Americane pentru mici afaceri si antreprenoriat, obtinind numeroase distinctii si recunoasteri ale activitatii stiintifice si didactice.

La Editura Polirom, de acelasi autor, au aparut: Marketing international (ed. a II-a, 1998), Initierea si dezvoltarea afacerilor (2001; ed. a II-a, 2003).

3. Traian Anghel

Programarea in PHP

Ghid practic

Cuvint inainte de Sabin Buraga

Colectie: Calculatoare, informatica

Limbajul PHP este unul dintre cele mai folosite pentru programarea Web pe server, datorita usurintei in exploatare, versatilitatii sporite si facilitatilor oferite.

Printre posibilele avantaje se numara generarea de mesaje de posta electronica avind fisiere atasate, prelucrarea diferitelor tipuri de continuturi via expresii regulate sau alte tehnici, ilustrarea modului de instalare si exploatare a claselor si extensiilor PEAR (PHP Extension and Add-on Repository) si multe altele.

Cu o pronuntata orientare practica si un continut dinamic, lucrarea ofera raspunsuri la numeroase probleme intilnite in practica de programare (Cum se incarca un fisier pe server?, Cum se pot scrie scripturi independente de sistemul de gestiune a bazelor de date utilizat?, Cum se exporta datele dintr-un tabel MySQL intr-un document Excel?, Cum se proceseaza documentele XML?), ce pot fi

solutionate prin folosirea instrumentelor puse la dispozitie de comunitatea PHP pentru dezvoltarea de situri.

Din cuprins:

PHP, limbaj de programare Web pentru server • Limbaje de programare Web pentru server • PHP si bazele de date • Sistemul MySQL • Utilizarea interfetei ODBC • Modificarea drepturilor de acces ale directoarelor si fisierelor • Incarcarea fisierelor pe server • PHP si XML

Traian Anghel este profesor de informatica si fizica la Grupul Scolar Industrial „Anghel Saligny" din Braila, avind gradul didactic I; absolvent al Facultatii de Fizica din cadrul Universitatii Bucuresti si al Cursului Postuniversitar de Specializare in Informatica de la Universitatea „Dunarea de Jos" din Galati. A mai publicat Pagini Web dinamice.

Introducere in programarea Web pentru server (2002), iar la Editura Polirom, Dezvoltarea aplicatiilor Web folosind XHTML, PHP si MySQL (2005). Domeniul sau preferat de cercetare este cel al programarii Web pentru server si client.

4. Mirela Aioane

Limba italiana

Exercitii de gramatica si vocabular

Colectie: Limbi straine

Limba italiana. Exercitii de gramatica si vocabular se adreseaza tuturor celor care doresc sa-si verifice si sa-si perfectioneze cunostintele practice de limba italiana si poate fi folosita ca material auxiliar in paralel cu orice manual sau curs teoretic.

Cele 195 de mini-teste propuse au un grad de dificultate mediu si acopera aspectele esentiale ale morfologiei, sintaxei si vocabularului, fiind utile pentru consolidarea regulilor de baza ale limbii italiene, iar cheia exercitiilor permite verificarea notiunilor insusite.

Din cuprins:

Articolul posesiv • Articolul demonstrativ • Verbul • Prepozitia • Pronumele • Adverbul • Exercitii

Mirela Aioane este lector dr. de limba italiana la Facultatea de Litere a Universitatii „Al.I. Cuza", Iasi. A publicat studii de lingvistica in reviste de profil (Analele Stiintifice ale Universitatii „Al.I.Cuza", Studia Antiqua et Archaeologica, Journees de la Francophonie) si a participat cu comunicari de specialitate la sesiuni stiintifice organizate de universitatile din Iasi si Bucuresti.

Este autoarea volumelor Forme alocutive si reverentiale in limbile romanice. Pronumele alocutive in limbajul publicitar (2003), Sintaxa limbii italiene (2005), precum si a traducerii din limba italiana Eminescu si cultura indiana (autor prof. Demetrio Marin) (2004).

De aceeasi autoare, la Editura Polirom au aparut: Limba italiana. Simplu si eficient (in colaborare cu Dragos Cojocaru, 2003) si Dictionarul principalelor verbe italiene si constructiile lor specifice (in colaborare cu Angela Pintilie, 2005).

5. Laurentiu Zoicas

Ghid de conversatie roman-francez

Colectie: Limbi straine

Ghidul de conversatie roman-francez constituie un instrument deosebit de util, care contine notiuni gramaticale de baza si exemple de dialoguri ce va vor permite sa va descurcati in orice imprejurare si sa faceti fata celor mai neprevazute situatii de comunicare.

Din cuprins:

formule uzuale • vremea • la cumparaturi • la restaurant • manifestari culturale • sport

Laurentiu Zoicas (n. 6 februarie, 1963, Bucuresti) este lector la Catedra de limba si literatura franceza a Facultatii de Limbi si Literaturi Straine, Universitatea Bucuresti, unde preda literatura franceza si teoria traducerii literare.

A tradus mai multe volume de autori francezi, intre care Honore de Balzac, Proscrisii si alte povestiri din Comedia Umana (in colaborare, Polirom, 1998), Vladimir Jankelevitch, Iertarea (Polirom, 1998), Pierre Hadot, Plotin sau simplitatea privirii (Polirom, 1998).

6. Alina-Antoanela Stefaniu, Radu Lupuleasa

Ghid de conversatie englez-roman

Colectie: Limbi straine

Lucrarea se adreseaza in primul rind vorbitorilor de limba engleza care doresc sa invete limba romana, sa isi insuseasca cele mai uzuale constructii si sintagme intilnite in vorbirea cotidiana.

Volumul este un instrument indispensabil studentilor si turistilor care calatoresc in Romania, dar poate fi folosit cu succes si de vorbitorii de limba romana care doresc sa se apropie de o buna cunoastere a limbii engleze.

Din cuprins:

formule uzuale • vremea • la cumparaturi • la restaurant • manifestari culturale • sport

Alina-Antoanela Stefaniu este profesoara de engleza la Liceul teoretic „Al.I. Cuza", Iasi. A beneficiat de o bursa FPSD la Institute of Applied Language Studies din Edinburg. Lucrari publicate la Editura Polirom: Ready for exams (1999), Ghid de conversatie roman-englez / Ghid de conversatie englez-roman (ambele in colaborare cu Radu Lupuleasa, 2001, 2005), Practice Makes Perfect.

Exercices on Idioms and Phrasal Verbs (2002), Dictionar roman-englez de expresii si locutiuni (2002), Ready for exams (Editia a II-a, 2002) si Welcome! Manual de conversatie in limba engleza (2005).

Radu Lupuleasa este profesor de engleza la Liceul Economic, Administrativ si de Servicii, Iasi. A beneficiat de o bursa FPSD la Institute of Applied Studies din Edinburgh. Lucrari aparute la Editura Polirom: Steps in English. Learning English Grammar. From Theory to Practice (2002) si English in Communication (2003).

7. Judith H. McQuown

Cum sa invingi diabetul

Cele mai bune 1001 de sfaturi practice

Traducere de Valentin Cirdei

Cuvint inainte de Harry Gruenspan

Colectie: Hexagon. Sanatate. Dietetica

Diabetul este una dintre cele mai grave boli cronice, numarul de cazuri inregistrate in intreaga lume crescind intr-un ritm accelerat. Persoanele ce sufera de diabet si familiile lor vor gasi in cartea de fata un sprijin pretios pentru tratarea bolii, dar si pentru adaptarea la schimbarile pe care ea le provoaca in viata celor afectati. Cum sa invingi diabetul.

Cele mai bune 1001 sfaturi practice reprezinta o combinatie de pareri personale ale autoarei, cercetare stiintifica si schimb de informatii, organizate intr-un ansamblu coerent si exprimate intr-un stil concis, care va fi apreciat de cititori.

Din cuprins:

Medicamente si instrumente • Slabitul si alimentatia • Cum sa ii abordezi pe doctori si pe alti specialisti din domeniu • Gimnastica • Cum sa faci fata depresiei si stresului • Sfaturi de la copiii cu diabet si de la parintii acestora • Cum sa rezolvi probleme speciale

Judith H. McQuown, diagnosticata cu diabet in 1987, este autoarea a unsprezece carti, dintre care: How to Profit after You Inc.

Yourself (Warner Books, 1985), Keep One Suitcase Empty: The Bargain Shopper’s Guide to the Finest Factory Outlets in Europe (Arbor House, 1987), Use your own corporation to get rich: How to start your own business and achieve maximum profits, how to build your existing business and increase your profits! (Pocket Books, 1991), Inc.

Yourself: How to Profit by Setting Up Your Own Corporation (editia a X-a, Career Press, 2002).