Invitat in emisiunea "Prim Plan" de pe TVR 1, presedintele Romaniei, Traian Basescu a vorbit despre implicarea sa in rezolvarea grevei profesorilor si a explicat de ce-l ataca Emil Constantinescu.

Traian Basescu considera ca in acest moment este atacat de grupurile de interese care controleaza media. Desi spune ca are o relatie proasta cu presa, presedintele recunoaste ca exagereaza atunci cand ataca toata presa la modul general.

Traian Basescu spune ca s-a implicat in rezolvarea crizei generata de greva profesorilor deoarece a existat riscul ca tratativele profesori-guvern sa fie intrerupte. Acest fapt ar fi putut duce la rediscutarea bugetului pe 2006 in Parlament.

Presedintele spune insa ca rezolvarea crizei ar fi putu ajunge la acelasi rezultat si fara implicarea sa, doar ca riscurile erau mai mari in caz de neimplicare.

"Grupurile de interese care controleaza trusturi de mass-media au declansdat o campanie furibunda de denigrare a actiunilor justitiei, punandu-le pe seama lui Basescu care da indicatii, cine sa fie anchetat, cand sa fie anchetat", a declarat presedintele Traian Basescu.

Singurul nume pomenit insa de Traian Basescu a fost cel al lui Sorin Ovidiu Vantu. Presedintele spune ca nu are o relatie fericita cu mass-media, dar recunoaste ca a gresit atunci cand a atacat intreaga presa.

Recentele atacuri ale lui Emil Constantinescu sunt puse de presedinte pe seama dorintei acestuia de relansare pe scena politica.