Presedintele Traian Basescu spune ca inca nu a desemnat un conducator al Comunitatii Nationale de Informatii.

Desi in ultima perioada s-a vehiculat numele lui Sergiu Medar ca posibil sef al CNI, Traian Basescu precizeaza ca acesta are doar functia de consilier prezidential pe probleme de aparare si securitate nationala.

Reactia vine dupa de presa a interpretat comunicatul privind hotararea CSAT de infiintare a CNI. In realitate, potrivit articolului 4, alin. 2, si articolului 5 consilierul pe probleme de securitate conduce Consiliul Operativ al CNI si Oficiul pentru informatii integrate.

Seful tarii tarii a declarat ca se gandeste deja la o anumita persoana, iar in momentul acesta reevalueaza daca este cazul sa desemneze sau nu un politician pentru aceasta functie."Am mai multe optiuni si din zona politicului, si din cea a profesionistilor", a spus presedintele Basescu.

Traian Basescu a lasat sa se inteleaga ca aceasta persoana nu va fi de la liberali, nici de la Partidul Social Democrat sau Partidul Conservator, ci probabil de la Partidul Democrat. "Imi dau seama ca daca prin numirea unui profesionist s-a generat atata dezbatere, ce s-ar intampla daca as desemna un consilier de stat de la PD.

Ca doar nu-si imagineaza nimeni ca o sa-l iau de la PSD. Nici macar de la aliatii liberali sau de la PUR", a declarat Basescu.