Artistii au la dispozitie 2.000.000 RON, dar trebuie sa invete sa-i ceara

de     Adevarul
Marţi, 29 noiembrie 2005, 0:00


Administratia Fondului Cultural National (AFCN), institutie creata anul acesta in subordinea Ministerului Culturii si Cultelor pentru a finanta proiecte culturale, a lansat o runda-pilot de finantare. Suma pusa la bataie este de doua milioane lei (20 miliarde lei vechi).

Pot concura proiecte din domeniile: arte plastice si arhitectura, patrimoniu cultural national, patrimoniu imaterial, activitati muzeale, dans, teatru, muzica, management cultural si formare profesionala. Pot solicita finantari organizatii neguvernamentale, firme private cu activitate in domeniul culturii, institutii publice si artisti.

Finantarea nerambursabila acordata asigura de regula intre 50 si 90% din costurile totale, iar valoarea ei maxima este echivalentul in lei a 20.000 euro. Proiectele trebuie sa aiba o durata cuprinsa intre sase luni si un an.

Consiliul AFCN a stabilit ca prioritati sprijinirea creatiei contemporane, a tinerilor creatori si a circulatiei produselor artistice romanesti in strainatate, combaterea degradarii limbii romane si incurajarea initiativelor care pun in prim-plan patrimoniul national.

Citeste articolul complet in Adevarul


51 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă