Satui sa tot dea spaga doctorilor si asistentelor din sistemul public de sanatate, tot mai multi romani ajung sa se numere printre clientii firmelor private de asigurari care ofera si polite de sanatate. Dovada in acest sens sunt raportarile acestor companii care, la numai o luna dupa ce au lansat pe piata un astfel de produs, s-au ales cu cel putin 100 de beneficiari.

Unul dintre posesorii unei asemenea polite, Dragos Balan, recunoaste avantajele acestei asigurari: „Polita ma costa lunar in jur de 20 de euro, in schimbul carora beneficiez de analize si consultatii. M-am folosit de aceasta polita si cred ca lucrul cel mai bun este ca nu am fost stresat ca trebuie sa dau spaga sau mici atentii la doctori si asistente".

Lege in faza de proiect

Legea menita sa puna pe picioare o alternativa la sistemul public de sanatate, respectiv cel privat, exista, insa este nefunctionala. Si asta deoarece normele de aplicare, care ar fi trebuit sa defineasca pachetul minim de servicii oferit de stat, nu au aparut nici acum, dupa un an si jumatate de la actul normativ.

Mai mult, functionarii din Ministerul Sanatatii lucreaza acum la un proiect de lege.

Citeste articolul complet in Evenimentul zilei