Departamentul National Anticoruptie (DNA) a deschis sezonul anchetarii modului in care mai multi demnitari au intrat in proprietatea unor imobile.

Surse judiciare ne-au declarat in exclusivitate ca - in afara de dosarele referitoare la presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase, la judecatoarea Maria Huza si la Traian Basescu – procurorii anticoruptie au deschis un dosar penal in care este cercetat modul in care parintii ministrului Justitiei au dobandit in instanta un imobil nationalizat.

Purtatorul de cuvant al DNA, Alina Tonigaru, ne-a confirmat faptul ca la DNA este deschis un dosar penal pe aceasta tema, dosar aflat insa in faza actelor premergatoare, situatie in care nu se pot oferi informatii suplimentare.

Tinand insa cont de competenta data prin lege DNA, este clar ca anchetatorii nu pot merge decat pe doua directii: este vorba fie de existenta unor indicii privind savarsirea de fapte de coruptie clasica (trafic de influenta, dare sau luare de mita), fie de savarsirea unor fapte asimilate infractiunilor de

coruptie (spre exemplu, abuz in serviciu) comise insa de persoane care indeplinesc o functie publica, respectiv demnitari sau magistrati.

Citeste articolul complet in Gandul