Taranistii se relanseaza pe scena politica. Ei spun ca persoanele care au fost la conducerea partidului, sefi ai Guvernului sau ministri nu vor ocupa functii de conducere in partid, dar nu vor fi nici exclusi, dimpotriva.

Presedintele PNTCD, Gheorghe Ciuhandu, a declarat in emisiunea Romania la Raport realizata de Andreea Pora la Radio Mix, ca nu se va tine cont de orgoliile, ambitiile sau frustrarile fostilor lideri.

Mai mult, Gheorghe Ciuhandu sustine ca cei care vor dori sa revina in PNTCD "trebuie sa inteleaga ca au de rascumparat anumite greseli pe care le-au facut".

"Le dam o sansa de revenire si le dam o sansa de indreptare. Cred ca in momentul de fata orgoliile conteaza prea putin. In ce ma priveste pe mine, n-am nici un fel de orgolii. Si-am spus-o in repetate randuri, pe noi ne distrug ambitiile si frustrarile.

Cei care vor sa revina, care vor sa revina fara conditii si fara pretentii , trebuie sa inteleaga ca au de rascumparat si anumite greseli pe care le-au facut", a declarat Gheorghe Ciuhandu.

Liderul PNTCD a spus ca si in interiorul partidului exista animozitati cu privire la revenirea fostilor lideri in aceasta formatiune politica. Intrebat daca fostul premier Radu Vasile nu s-a inscris in partid, Ciuhandu a negat.

Afilierea PD la PPE s-a facut din oportunitate

Presedintele PNTCD, Gheorghe Ciuhandu a afirmat ca Partidul Democrat s-a afiliat la Partidul Popular European pe "considerate de oportunitate, facand precizarea ca au evoluat spre centru dinspre stanga". Ciuhandu sustine ca nu se pune deocamdata problema fuziunii nici cu Actiunea Populara, nici cu Partidul Democrat.

El afirma ca majoritatea partidului doreste "o colaborare cu ei, in spiritual Partidului Popular European, care este o federatie de partide". Prin aceasta, liderul taranist vrea candidaturi pe "o lista comuna, o lista populara, pe baza unui program comun, in care sa ne regasim cu totii, poate inclusiv liberalii, sau o parte din liberali". El exclude insa orice fuziune cu PD atata vreme cat el va conduce PNTCD.

"Acest lucru de a intra in PD nu-l doresc si nu cred ca doreste nici majoritatea partidului. Daca insa majoritatea partidului decide un asemenea drum, o poate face fara mine".