AVAS a primit o singura oferta pentru achizitionarea pachetului de actiuni reprezentand 68,31% din capitalul social al S.C. LAMINORUL S.A. Braila, din partea firmei DANSCAN STEEL A/S din Danemarca. Termenul limita de depunere a ofertelor a fost marti 29 noiembrie 2005.

LAMINORUL este o societate comerciala mare, cu un capital social de 29.514.590,56 RON, al carei obiect principal de activitate il reprezinta productia de materiale feroase primare si semifabricate.

Reamintim ca, prin anuntul publicitar, potentialii investitori au fost avertizati ca in contractul de vanzare-cumparare actiuni va fi introdusa o clauza prin care cumparatorul se angajeaza, in mod ferm si irevocabil, sub sanctiunea desfiintarii contractului (pact comisoriu de gradul IV), ca, in calitate de

actionar majoritar al S.C. LAMINORUL S.A. Braila, sa asigure plata de catre S.C. LAMINORUL S.A. Braila catre A.V.A.S. a ajutorului de stat acordat S.C. LAMINORUL S.A. Braila, in conditiile precizate in DECIZIA Consiliului Concurentei nr. 54/23.03.2005.

In situatia in care societatea nu va plati aceasta datorie, cumparatorul se va obliga sa plateasca, el insusi, datoria societatii catre A.V.A.S.