"In acest moment, in opinia noastra, presedintele Traian Basescu ar trebui sa dovedeasca faptul ca este consecvent si anume sa respinga legea de promulgare a bugetului. Cred ca vom cere acest lucru, a declarat Cristian Diaconescu la Radio Delta RFI.

Asa cum domnia sa a spus, in conditiile in care bugetul nu va fi construit pe proiecte clare si certe, nu intentioneaza sa accepte actul de promulgare. Acest buget nu are nici un fel de proiecte clare si certe inclusiv in zona educatiei unde, dealtfel, in urma dezbaterilor si dialogului cu sindicatele s-a promis acest lucru.

In plus, nu s-au acceptat amendamente cum ar fi reducerea bugetului de protocol al institutiilor de stat - care acum creste cu o mie la suta - reducerea bugetului cancelariei sau a ministerelor, care inregistreaza, de asemenea sporuri fenomenale.

Explicatia grabei de a vota bugetul e pe atit de simpla pe atit de ridicola. Practic, cei aflati la putere, sesizind ca presedintele Basescu intentioneaza sa initieze consultari - ca si un gest politic pozitiv, as putea spune - si-a dorit foarte mult ca in doua ore si jumatate acest buget sa fie aprobat. Atunci si-au mobilizat toti ministrii si reprezentantii.

Prin modul in care a condus sedinta coalitia a exclus orice fel de dezbatere in legatura cu acest buget. Prezenta noastra in sala ar fi fost absolut inutila. "