Este punctul de vedere al CSM. Una este insa o decizie administrativa - iar CSM-ul poate lua astfel de decizii administrative - si alta e cit de convingatoare public e aceasta decizie. Daca ea ne convinge si lucrurile s-au linistit este in regula.

Eu cunosc sistemul judiciar. E foarte posibil ca acel telefon sa nu fi influentat direct actul de justitie. E foarte posibil ca in ceea ce priveste tot acest scandal procurorul general sa nu fi transmis mai departe un anume gest. E foarte posibil si cred ca asa s-a intimplat. Il cunosc pe Ilie Botos si am o parere foarte buna despre el.

Dar, pe de alta parte, un astfel de gest are o reznonanta publica, care se resimte la nivelul fiecarui procuror.

Sistemul politic trebuie sa inteleaga - o data in numele lui Dumnezeu ! - ca nu te poti "interesa" usor fariseic in legatura cu un dosar sau altul, spunind ca lucrurile sint in regula din acest punct de vedere. Lucrurile nu sint in regula. De fapt, pentru ca sistemul judiciar sa isi urmeze cursul - ar trebui sa nu mai declaram nimic public.

In momentul in care esti la putere si ai o functie extrem de serioasa in Romania, orice declari public are clar o reverberatie. Ca sa nu mai vorbim de ce declari direct conducerilor acestor institutii.