Abonamentul la cablu nu se poate scumpi cu 15-17 la suta, pentru ca modificarile aduse Legii drepturilor de autor nu prevad acest lucru. Declaratia a fost facuta, miercuri, de Eugen Vasiliu, directorul adjunct al Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor.

El a mentionat, intr-o conferinta de presa, ca eliminarea limitelor de negociere dintre proprietarii de drepturi de autori si utilizatorii acestora este o cerinta a Uniunii Europene, relateaza agentiile de presa.

Prevederea, inclusa in ultimile modificari aduse legii drepturilor de autor, i-a nemultumit pe operatorii de cablu, care sustin ca negocierea libera va duce la marirea abonamentului la cablu cu cel putin 15 la suta.

Intr-o declaratie consemnata de Radio Romania Actualitati, Eugen Vasiliu a mentionat:"Aceasta limita a disparut ca urmare a scrisorii pe care noi am adresat-o Comisiei Europene si unde se referea expres la aceste limite pentru cablu. Mi se pare incorect ca se spune asa: noua prevdere de lege scumpeste.

Noua prevedere de lege a inlaturat limitele negocierii. Asta inseamna ca partile se aseaza la masa si ajung la un rezultat care poate sa scumpeasca, poate sa nu scumpeasca. Nu pot sa afirm dinainte, ba chiar sa dau si cifre", a adaugat Vasiliu.