De la guvernatorul BNR la seful SPP din 1990, de la Stolojan pina la Talpes, Dijmarescu sau Dan Mircea Popescu, fosti membri ai guvernului Roman, dar si consilieri ai lui Ion Iliescu, locuiesc in acelasi bloc. Numai ca ei au cumparat locuintele, desi stiau ca le primisera cu chirie si doar pentru o perioada limitata. In plus, blocul este construit pe un teren revendicat.

Un apartament de bancheri costa peste 260.000 de euro

Blocul este amplasat pe un teren de 600 de metri patrati. Un metru patrat de teren in zona Bulevardului Dacia, unde se afla blocul banche rilor valoreaza pe piata in jur de o mie de euro. Ceea ce inseamna ca valoarea totala a terenului pe care e construit blocul se ridica la 600 de mii de euro.

Cele mai mari apartamente din tot blocul situat pe Bulevardul Dacia din Bucuresti le detin Eugen Dijma- rescu, Mugur Isarescu si Theodor Stolojan. Fiecare e proprietar peste 200 mp.

De asemenea, un apartament de tipul celor detinute de Stolojan sau Isarescu trece de un sfert de milion de euro, iar al lui Talpes de 200 de mii, in acest pret intrind si cota aferenta din terenul pe care este construit blocul. •

Cit ar da pe terenul revendicat

Un calcul estimativ, daca actualii locatari ar trebui sa plateasca, ipotetic vorbind, terenul aferent apartamentelor pe care le detin, sumele pe care le-ar scoate din buzunar ar fi urmatoarele: Eugen Dijmarescu - 75 de mii de euro Teodor Stolojan - 72 de mii de euro Mugur Isarescu - 65 de mii de euro Ioan Talpes - 49 de mii de euro D. M. Popescu - 46 de mii de euro

Citeste articolul integral in Cotidianul