In timp ce rentele viagere pentru fostii campioni se platesc cu intirziere, conducatorii sportului romanesc organizeaza seminarii la Sinaia, cheltuind pentru cele trei zile petrecute pe Valea Prahovei nu mai putin de un miliard de lei.

Fostii medaliati olimpici si mondiali asteapta inca sa primeasca restantele la renta viagera, din conducatorii sportului romanesc chefuiesc pe banii primiti de la bugetul statului pe Valea Prahovei.

La initiativa directorului economic din Agentia Nationala pentru Sport, Ioana Rusu, toti sefii de directii judetene din tara, conducatorii cluburilor si contabilii sefi au fost chemati pentru instruire… la Sinaia. Pentru cele trei zile de seminarii - de duminica pina miercuri - reprezentantii sportului romanesc au cheltuit un miliard de lei.

Si asta pentru ca nu au ales hotelurile din subordinea Agentiei - cele din Poiana Brasov, Izvorul Muresului sau de ce nu Bucuresti -, ci au optat pentru un hotel de patru stele - hotel Mara.

Fiecare dintre cele 200 de persoane prezente la instruire a trebuit sa scoata „din buzunarul" clubului sau al directiei judetene - deci implicit din bugetul ANS - cite cinci milioane de lei pentru trei zile la Sinaia. „Nu aveam in subordine un hotel care sa absoarba toti participantii.

Plus ca, in locatiile noastre de cazare exista loturi in cantonament", a declarat purtatorul de cuvint al ANS, Emanuel Fintineanu.

Ziua nationala la munte

Chiar si perioada aleasa pentru desfasurarea acestui seminar a fost bine gindita, participantii beneficiind astfel de o saptamina de vacanta. Dupa ce luni, marti si miercuri au petrecut la Sinaia, conducatorii sportului romanesc vor sarbatori astazi, in familie, Ziua nationala. Si cum vineri e deja final de saptamina, ei se vor intoarce la birouri abia luni.

„Planificarea a fost facuta cu mult timp inainte", a spus purtatorul de cuvint al ANS. La asta se adauga si faptul ca problemele discutate la Sinaia nu mai sufereau aminare. „Astfel de consfatuiri se fac anual. Pe ordinea de zi a acestui seminar se afla o problema extrem de importanta. Este vorba despre o dezbatere a legislatiei economice in domeniul sportului", a mai afirmat Emanuel Fintineanu.

Articol integral in Cotidianul