Presedintele Traian Basescu a anuntat joi, cu ocazia primirii steagurilor de identificare ale Armatei Romane, ca doreste sa restabileasca greutatea gradului de general in Armata. Basescu a facut aceasta precizare dupa anuntul ca, de ziua nationala, a inaintat in gradul de general doar doi militari.

Adresindu-se militarilor prezenti la ceremonia de la Palatul Cotroceni, presedintele a spus: "Poate ca astazi ar mai fi de dat o explicatie din partea presedintelui catre Armata romana.

In zi de sarbatoare, am acceptat doar doua avansari, nu pentru ca nu ar fi fost si alti ofiteri care ar fi fost indreptatiti la avansari, dar a fost intentia mea ca prin cele doua avansari, a comandantului Fortelor Navale, a comandantului trupelor de jandarmi, sa restabilesc greutatea gradului de general in Armata romana".

Traian Basescu a dezvaluit si modul cum va face, de-acum inainte, avansarile: "Tin foarte mult la asezarea generalului acolo unde ii este locul.

Si vreau sa stiti ca, in calitate de comandant al Armatei, as vrea ca, in anii urmatori, avansarile la gradul de general sa se faca dinspre cei care au fost in teatre de operatiuni, care au comandat unitati si mari unitati, aceia care, pana la urma, prin abnegatie si pricepere, au probat faptul ca pot comanda mari unitati, isi pot asuma functii de mare raspundere".