Florin Hozoc, seful Agentiei Romnet, si Dan Drosu Saguna, presedintele Curtii de Conturi, au fost cele mai solide piste pe care puteau merge procurorii pentru a instrumenta dosarul stenogramelor. Cei doi, carora li se datoreaza declansarea scandalului, au fost reticenti in fata anchetatorilor.

Cel mai scandalos dosar al anului trecut, cel al stenogramelor PSD, in care presa a dezvaluit strategii de manipulare puse la cale in sedintele PSD, a primit NUP din partea Departamentului National Anticoruptie (DNA) pe 28 noiembrie. DNA a constatat ca nu se confirma savirsirea unor fapte de coruptie si ca nu exista nici o dovada in acest sens.

Audierea martorilor arata, insa, ca nici acestia nu au dat informatii suficient de solide care sa ajute ancheta.

„Nu vreau sa fiu intermediar"

Doi au fost martorii-cheie ai dosarului: Florin Hozoc, directorul Agentiei de presa Romnet, cel care a difuzat stenogramele catre presa scrisa, si Dan Drosu Saguna, presedintele Curtii de Conturi.

Hozoc a fost audiat de catre procurori pe marginea relatiei sale cu cei care i-au dat transcrierile stenogramelor si o caseta cu care le-a confruntat. In esenta, Hozoc a spus procurorilor ca a primit stenogramele pe niste CD-uri, in format Word, de la persoane din anturajul conducerii PSD, de la Departamentul de Analiza Institutionala.

Citeste articolul integral in Cotidianul