Stenogramele s-au inchis, laptopul s-a deschis, au afirmat invitatii Andreei Pora in emisiunea Romania la Raport la Radio Mix. Mircea Toma, seful Agentiei de Monitorizare a Presei, a declarat ca este nemultumit de felul in care procurorii au achetat dosarul Stenogramelor PSD.

El sustine ca in plangerea facuta Procuraturii nu a cerut "verificarea veridicitatii stenogramelor, ci a faptelor", iar procurorii "n-au cautat alte probe unde trebuia".

"DNA, in acest moment, a optat pentru o solutie simpla, aceea de a nu se complica", a afirmat Mircea Toma. El a spus ca intentioneaza sa "reaseze lucrurile", dupa o consultare cu avocatul Budusan.

Geoana iese sifonat din scandalul laptopul

In emisiunea Romania la Raport realizata de Andreea Pora la Radio Mix, jurnalistul Bogdan Lefter si directorul Societatii Academice din Romania, Sorin Ionita, au afirmat ca PSD si-a creat un mare prejudiciu de imagine din scandalul Laptopul. Cei doi analisti au spus ca secventele filmate sunt o mostra a practicilor de manipulare utilizate de PSD.

"Asta arata cum merge PSD-ul de-adevaratelea. Pentru ca cei de-aici nu sunt nu stiu ce securisti batrani, oplositi prin PSD si care au naravuri invatate prin anii ’80. Astia sunt oameni intrati in politica , inclusiv Mitrea a intrat in politica dupa ’90. El inainte nu a facut politica, nu era nu stiu ce grangure in partid. N-a zis nimeni c-a fost securist sau ceva.

El a invatat odata cu tara, de la aparatul politic construit de Iliescu, cum se procedeaza in politica. El, colaboratorii lui cei tineri, acele fete, Geoana care statea langa el si tolera aceste lucruri, asa vor functiona ei intotdeauna", a declarat Sorin Ionita.

Cei doi analisti sustin ca presedintele partidului, Mircea Geoana este la fel de vinovat ca si Miron Mitrea, pentru ca nu s-a opus acestei practice, deci nu a negat-o. Bogdan Lefter spune ca scandalul a dezvaluit si tensiunile care exista in interiorul PSD, gruparile si factiunile care "se suspecteaza reciproc"precum si "lupta dura dintre grupari, cu racolari de persoane".

"Principalul om de organizare, organizator al fostului partid de guvernamant trimitea la existenta anumitor aripi care se suspecteaza reciproc. E vorba acolo despre grupul Dancu.

Este aripa ardeleana a PSD, care a si incercat inainte de congresul de la inceputul primaverii sa modernizeze PSD-ul, a propus acel document reformator, i-a suparat pe liderii de la Bucuresti, l-a enervate la culme pe Ion Iliescu si asa mai departe", sustine Bogdan Lefter.

Jurnalistul apreciaza ca asistam la un adevarat cutremur in PSD.