Protocolul de colaborare dintre Alianta PNL-PD si Partidul Conservator in judetul Galati este in aer, dupa ce conservatorii au votat vineri, cot la cot cu pesedistii, realegerea unui vicepresedinte al consiliului judetean din partea PSD. Consilierii PNL si PD au parasit sala de sedinte in semn de protest fata de „tradarea" consilierilor conservatori.

La sedinta de vineri seara a CJ Galati, alegerea vicepresedintelui nu era pe ordinea de zi, insa pesedistii, in complicitate cu presedintele conservator al consiliului, Eugen Durbaca, au reusit sa puna acest punct pe ordinea de zi. Consilierii PD si PNL s-au opus si au cerut pauza pentru consultari. Durbaca a refuzat sa o acorde, iar grupul de consilieri PNL si PD a parasit sala.

Ca atare, consilierii PSD si PC au votat, in bloc, alegerea lui Eugen Chebac (PSD).

Vicepresedintele pesedist ales vineri seara la sedinta ordinara a CJ a mai fost ales pe acelasi post in urma cu cateva saptamani, insa validarea a fost blocata din cauza „unor neregularitati" din timpul votului. Liderii locali ai Aliantei au reclamat atunci faptul ca cei mai multi dintre consilierii PC „au tradat", votand cu PSD.

Prima alegere a lui Eugen Chebac a dus la ruperea „de facto" a protocolului de colaborare dintre PNL, PD si PC in Galati.

articol integral in Evenimentul Zilei