Astazi, de Mos Nicolae, "vin americanii", dupa cum ne-a anuntat ministrul de externe Mihai Razvan Ungureanu.

Primul sosit este noul ambasador Nicholas Taubman - aflat la prima sa onomastica bucuresteana - iar primul servit este dna Condoleezza Rice, secretarul de stat al SUA (marele licurici, cum ii spune presedintele Basescu in intimitate) care va semna "acordul de acces" pentru baze militare la Marea Neagra.

Pana sa primeasca omagiile (celebre de-acum) orale ale dlui Basescu iar televiziunile sa inceapa dezbaterile despre sexul licuricilor, dna Rice le-a primit pe cele ale ministrului Ungureanu: "se intampla ceea ce bunicii si parintii nostri au asteptat 60 de ani la rand, ceea ce au sperat sute de mii de romani care au intrat in puscariile comuniste si au fost sacrificati pentru ca au dorit

democratie". Felul in care vorbeste dl Ungureanu despre asteptarea americanilor e induiosator - mai ales ca i-a asteptat ca membru supleant al CC al UTC, o performanta absolut remarcabila pentru un adolescent de 18 ani. Dl ministru are totusi scuza ca era "agasat" de problema inchisorilor zburatoare ale CIA aflata acum in ancheta la UE unde risca sa complice calendarul extinderii.

Grija europenilor fata de teroristi si spaima ca acesti ucigasi fanatici ar fi putut fi tratati cu brutalitate in avioanele CIA este si ea - ca si cea a Organizatiei pentru Drepturile Omului - emotionanta. Cel putin stii ca daca te apuca pandalia pe lume si omori mii de oameni nevinovati - exista cineva care te considera om si care-ti apara drepturile.

Dar sa pedepsesti niste tari nevinovate din cauza unor avioane banuite de rele tratamente aplicate unor teroristi, o fi mai uman? Ca sa echilibreze geopolitic standardele americane si europene aflate intr-o oarecare desincronizare si competitie, premierul Tariceanu a plecat la Bruxelles unde a discutat cu presedintele Barroso despre integrare.

Dnii Basescu si Tariceanu au acoperit astfel simultan componentele si obligatiile integrarii: unul cu NATO acasa, celalalt cu UE, la Bruxelles - in timp ce dl Geoana a preferat integrarea in cartierul Rahova fara dl Nastase.

Acesta a disparut din calculele unui "PSD reimprospatat si reincarcat" pe care dl Geoana l-a prezentat la Conferinta TSD din sectorul 5 - unde junii social-democrati si-au propus o noua troica nationala: Geoana - presedintele Romaniei, D.I. Popescu - premier si Vanghelie - primar general.

Combinatie absolut letala! Se vede ca dl Geoana si-a "reincarcat" partidul cu persoane care intra in scoala doar ca sa-si descarce nervii pe profesori si sa taie buzunarele elevilor. Parca lipseste ceva din avionul PSD: Dan Iosif, ministru de externe, si Bebe Ivanovici, ambasador.