Turneul european al dnei Condoleezza Rice, femeia (poate singura!) careia presedintele Bush ii cere voie sa iasa la toaleta in timpul sedintelor, a tinut prima pagina a presei mondiale in suspans: va face precizarile promise in legatura cu avioanele-tortura ale CIA? Inaintea decolarii spre batranul continent, dna Rice a precizat intr-adevar ca "SUA nu transporta si nu au transportat detinuti

dintr-o parte in alta cu scopul de a-i tortura". Declaratia dnei Rice nu i-a multumit insa pe cei torturati de grija pentru drepturile teroristilor. Inainte de a sosi la Bucuresti, dna Rice s-a intalnit la Berlin cu noul cancelar Angela Merkel. Intre noi, femeile! - cum ar veni.

Cele doua doamne au misiunea ingrata de a reincalzi relatiile lasate reci de predecesori si evenimente dar nu se stie daca vor reusi prea repede cata vreme una nu e deloc angelica iar cealalta nu e dispusa la condoleante pentru pierderile suferite.

La Bucuresti, acordul privind bazele militare americane semnat la Cotroceni de miss licuRice a fost salutat si de dl Geoana care a subliniat ca baza bazelor s-a pus in timpul PSD. Ca si acizii "alegatiilor" privind avioanele CIA. Cele trei ore ale dnei Rice la Bucuresti au suspendat, cel putin la pranz, conflictele politice interne.

Aliatii se certasera pe tema statutului minoritatilor unde PC si PD au serioase rezerve, ceea ce l-a determinat pe dl Marko Bela sa-l invite afara din coalitie pe dl Boc daca "nu-si poate respecta propria semnatura". Obligatia unui lider este insa de a-si respecta propria natiune.

Nici in tabara PSD nu e liniste iar faptul ca dl Geoana si-a "reincarcat" partidul in sectorul lui Vanghelie a provocat nemultumirea dlor Nastase si Ponta care au cerut explicatii despre furiile descarcate asupra lor.

Seara insa aripa Rahova ocupa micile ecrane: intr-o parte Marian Vanghelie (considerat de bucuresteni cel mai corupt primar), cu un surplus de burta si de falci fata de precedentele aparitii, continua razboiul cu "teleportatii" si "baronii" partidului laudandu-se ca "am toti liderii sindicali de pe raza sectorului 5" iar dl Geoana anunta, in alta parte, ca la Congresul TSD "se va schimba

garnitura, bineinteles". Geaba schimbi garnitura daca nu schimbi instalatia. Mai devreme sau mai tarziu tot apar defectiuni. E cazul senatorului PD Cucuian care a inceput sa vada "strigoi" de Sf. Andrei cand a zarit "cadavrul politic Emil Constantinescu care s-a trezit vorbind cu presa".

Dl Cucuian s-o fi crezand pesemne mai viu doar fiindca se trezeste vorbind in Senat - de unde i-a cerut fostului presedinte sa se intoarca "in lumea umbrelor si frustrarilor". Dl Cucuian n-are nevoie sa se intoarca pentru asta: e deja acolo, sarmanul.