Cars.about.com propune un top al masinilor preferate de femei. In acest top 10, Mazda are trei reprezentanti: pe locul doi Mazda3, pe locul trei Mazda MX-5 si pe locul opt Mazda MPV.

Femeile au declarat ca prefera masinile agile, usor de parcat, cu o vizibilitate mare. Le place sa stea la inaltime si sa aiba mult spatiu de depozitare. Pretul si consumul masinii par a ocupa primul loc in interesul femeilor. Masinile spatioase pentru a gazdui o familie numeroasa sunt esentiale. La fel de importanta este si siguranta.

Masinile enumerate in top indeplinesc aceste criterii impuse de femeile din ziua de azi.

Pe locul doi se afla Mazda 3, unul dintre cele mai incapatoare automobile din clasa sa, in ciuda designului sau agresiv si motorizarilor sportive. In Romania, pretul unei Mazda3 porneste de la 12.130 euro CIP.

Pe locul trei se situeaza Mazda MX-5, creata pentru oameni independenti, dornici de aventura. Desi are un portbagaj mai mic, MX-5 ofera destul spatiu de depozitare pentru un week-end romantic in doi. Noua Mazda MX-5 lansata la Salonul Auto de la Geneva din acest an, va fi disponibila si in Romania incepand din primavara anului viitor.

Locul opt este ocupat tot de Mazda, de data aceasta o masina mai spatioasa : Mazda MPV. Anumite femei adora monovolumele, altele plang numai la gandul de a avea unul, insa ceea ce conteaza este faptul ca monovolumele sunt mult mai practice decat SUV-urile cand vine vorba de competitia intre spatiul din interiorul vehiculului si marimea exteriorului.

Dar usurinta accesului in masina este un criteriu la fel de important. MPV-ul este masina perfecta pentru o familie mai numeroasa.