Trei automobile Audi au fost distinse cu \"Top Safety Pick 2006 Award\" (n.a. Premiul Cea Mai Buna Alegere in Securitate 2006), distinctii de argint acordate de Institutul pentru Asigurarea Securitatii pe Autostrazi (IIHS) din SUA.

Aceste premiu, care se acorda pentru siguranta pasagerilor la impact frontal, lateral si din spate, a revenit modelului Audi A6 la categoria limuzine si modelelor Audi A3 si A4, desemnate drept cele mai sigure din clasele lor respective.

Rezultatul este unul de exceptie pentru Audi, din moment ce toate cele trei vehicule inscrise in concurs de marca germana au castigat si premii. Prin castigarea a trei distinctii din totalul celor zece care s-au acordat in urma clasamentelor IIHS, Audi este singura marca premium din Europa care a obtinut trofee.

Si nu numai atat: Audi a fost catalogat de expertii americani ca fiind cel mai de succes constructor auto prezent pe piata SUA in ceea ce priveste siguranta pasagerilor.

Rezultatul a fost obtinut in urma unor teste de impact frontal si lateral, pe care A3, A4 si A6 le-au trecut cu brio in SUA. In plus, a fost simulata si o coliziune de impact in partea posterioara. Testul de impact lateral reprezinta o provocare aparte in seria de verificari la care sunt supuse masinile de catre IIHS.

In acest caz, vehicul este lovit de un obstacol mobil ce se deplaseaza cu o viteza de 50 km/h. Blocul metalic are o forma care sa poata permite atingerea partii frontale si la o camioneta sau la un SUV.

IIHS efectueaza cu regularitate asemenea teste in numele industriei de asigurari din SUA, iar la verificari sunt supuse automobile din orice clasa pentru a se stabili nivelul de securitate. Expertii si cumparatorii de masini - din interiorul sau din afara SUA - acorda o deosebita atentie acestor rezultate.