Rusia nu ar trebui sa aiba nici un motiv de ingrijorare in privinta stabilirii de catre SUA de facilitati militare pe teritoriul Romaniei, intrucat Moscova este aliatul Washington-ului in lupta impotriva terorismului, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, noul ambasador al SUA la Bucuresti, Nicholas Taubman.

Diplomatul a declarat ca este sigur ca Federatia Rusa isi da seama ca un contingent redus de soldati americani in Romania nu este o amenintare.

Nicholas Taubman a afirmat ca Federatia Rusa intelege foarte bine necesitatea de a lupta impotriva terorismului, fiind una dintre tarile afectate de acest fenomen.

Reactia sa vine dupa ce ministrul rus al apararii, Serghei Ivanov, a declarat ca Rusia se va retrage din Tratatul privind armamentul conventional din Europa daca NATO isi aduce bazele foarte aproape de granita Federatiei Ruse.

Romania a semnat in 6 decembrie Acordul de acces privind amplasarea facilitatilor militare americane pe teritoriul tarii noastre, in prezenta secretarului de stat american, Condoleezza Rice.