Centru de Sociologie Urbana si Regionala (CURS) a publicat un sondaj de opinie realizat la nivel national in perioada 26 noiembrie – 1 decembrie 2005, privind intentiile de vot pentru partide si increderea in principalele personalitati politice. Rezultatele sondajului releva ca personalitatile politice in care romanii au cea mai mare incredere sunt Traian Basescu si Mona Musca.

Presedintele Traian Basescu se bucura de o foarte buna incredere a jumatate din numarul respondentilor, in timp ce 48% dintre acestia ii acorda sefului statului foarte putina incredere.

Deputatul liberal, Mona Musca se bucura de o foarte buna incredere din partea a 47% din cei intervievati si este urmata de Teodor Stolojan (35%), Mircea Geoana (33%), Corneliu Vadim Tudor (32%).

Sondajul CURS arata ca Marko Bela este politicianul care si-a atras cel mai mare procent privuind lipsa de incredere. El este urmat de Calin Popescu Tariceanu (73%), Ion Ilieszcu (72%) si Adrian Nastase (71%).

In ceea ce priveste intentiile de vot ale celor intervievati sondajul arata ca atat Alianta PNL-PD cat si PSD sunt in usoara scadere fata de luna noiembrie cu 2, respective 3 procente. PRM-ul inregistreaza o crestere cu 5 procente a intentiilor de vot fata de luna octombrie, in timp ce UDMR, PC, PNTCD, PNG, PIN se mentin la valori constante.

Sondajul CURS a fost efectuat pe un esantion de 1230 de persoane, la domiciliul subiectilor, marja maxima de eroare fiind de +/-2,8%.