Liniile inovative si atractive au evoluat pentru a face din noul Megane o masina mult mai aratoasa, cu un design modern. De asemenea, tehnologia acestei masini tinteste sporirea comfortului si placerea de a conduce. Megane facelift a fost creata pentru a atinge prima pozitie in clasa sa.

Partea din fata este sportiva si agresiva, liniile robuste exprimand multa putere. Cei de la Megane au avut grija sa modifice si partea din spate a masinii, accentuandu-i forma de „V". Farurile din spate au fost de asemenea modificate pentru modelele Sport Saloon si Sport Tourer.

Bara de protectie care a ramas neschimbata la Renaul Megane Sport a fost remodelata prin adaugarea unui colier de protectie.

Enginerii de la Renault au echipat noul Megane cu diverse functii pentru a spori comfortul si placerea de a conduce cum ar fi senzorii de parcare, control pentru clima. Noul Megane vine cu sistemul Carminat Navigation II, un sistem destul de greu de utilizat insa cu o capacitate mai mare stocare.

Noul Megane atinge 100 km/h in 8.7 secunde, cel mai bun timp din clasa din care face parte. Varianta diesel 2.0 cu o putere de 150 CP este cea mai eficienta din punctul de vedere al consumului de carburant. Consumul mixt este de 5.4 litri/ 100 km.

Noul Megane este un exemplu pentru progresele facute de Renault in dezvoltarea sigurantei. Pilotul automat preia controlul masinii si ajuta la redresarea masinii in situatii de urgenta. Nivelul de siguranta pasiva este remarcabil la ambele versiuni: Coupe-Cabriolet si Hatchback. Megane a obtinut cinci stele la testele EuroNCap.

Noul Megane a fost construit sa ofere o maxima protectie in orice situatie inregistrata de Renault in programul de studiu al accidentelor. Sistemul SRP II garanteaza protectie optima pentru toti pasagerii asezati pe scaune. Noul Megane este echipat cu 10 airbag-uri.