Fostul director general al Fabricii de Avioane Craiova a fost retinut miercuri de politistii craioveni si apoi eliberat, cateva ore mai tarziu, de procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Dolj, desi in sarcina lui se retinusera probe ca se face vinovat de o delapidare de 90.000 de dolari in dauna societatii craiovene si fals in

inscrisuri sub semnatura privata. Cu toate ca dosarul penal al lui Nicolae Deneanu era instrumentat de politistii doljeni de aproape trei ani, abia acum au reusit sa adune suficiente probe care sa-l incrimineze irevocabil pe fostul director al SC Avioane SA Craiova.

Se pare ca un rol important in eliberarea lui l-a avut chiar fiica acestuia, procurorul Alina Popescu, purtator de cuvant la Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov.

Mai precis, politistii din cadrul IPJ Dolj au luat masura retinerii, pe baza de ordonanta, a lui Nicolae Deneanu, dupa ce acesta si-a instrainat toate bunurile mobile si imobile fiicei sale procuroare.

De asemenea, cei 90.000 de dolari pe care Deneanu i-a sustras ilegal din Fabrica de Avioane Craiova se afla depozitati intr-un cont din Elvetia, unde anchetatorii romani nu au avut inca acces.

La toate acestea a contribuit si faptul ca fostul director al Fabricii de Avioane Craiova a refuzat sa se prezinte la audierile politistilor pe motiv ca aparatorul sau – fiica sa procuroare – este insarcinata si nu se poate deplasa de la Brasov la Craiova din motive medicale.

In acest context, ofiterii din cadrul IPJ Dolj au luat miercuri masura retinerii pe baza de ordonanta a lui Nicolae Deneanu.

Articol integral in Gandul