Dupa ce a fost eliminata din Europa, Manchester isi calculeaza pierderile financiare. Pornind de la recompensele UEFA, 15 milioane de lire sterline, se poate ajunge la pagube de peste 50 de milioane de lire sterline.

Manchester United este prima victima cu nume din actualul sezon al Ligii Campionilor. „Diavolii" lui Alex Ferguson au fost invinsi de Benfica si au terminat pe ultimul loc al Grupei D, ratind si Cupa UEFA.

Drept urmare, presa a inceput sa vorbeasca despre demiterea lui Alex Ferguson, „The Sun" titrind: „Fara Europa! Fara bani! Fara slujba?", in timp ce casele de pariuri au cotat deja plecarea lui Ferguson. Managerul lui Manchester a admis ca resimte o presiune, dar refuza sa se gindeasca la despartirea de „diavoli": „Sintem intr-un moment foarte prost si slab. Dar ne vom ridica.

Nu vorbesc despre demisie, ci despre reconstructie". Ziaristii britanici sustin insa ca noul patron, Malcolm Glazer, nu va avea rabdare pentru ca Ferguson sa-si puna in aplicare planul de redresare si va lua masuri imediate. Iar motivul principal sint pierderile financiare.

Conform „The Independent", Manchester va rata recompensele UEFA pentru accederea in fazele superioare, adica minimum 15 milioane de lire sterline.

Tom Cannon, profesor la Kingston Business School, a facut insa o analiza mai completa si complexa si a ajuns la o concluzie ingrijoratoare: „Pierderile unei astfel de echipe, care are fani peste tot in lume, aproximativ 74 de milioane de suporteri, pot fi mult mai mari, intre 50 si 100 de milioane de lire sterline.

Iar asta ar fi grav pentru Malcolm Glazer, care plateste o dobinda de 88 de milioane de lire sterline pe an pentru imprumutul cu care a platit pachetul majoritar de actiuni de la Manchester".

Articol integral in Cotidianul