Multi i-au crezut nebuni. Poate ca asa au si fost, insa conturile din banca demonstreaza ca sunt foarte "sanatosi", cel putin financiar. Unii ii invidiaza, altii le cunosc exemplele, dar toti au avut ceva de invatat. Iata sapte cazuri in care o investitie cu putine sorti de izbanda a dat roade peste asteptari.

1. Cand tocmai statea sa se darame, originalul London Bridge a fost cumparat de magnatul american al petrolului Robert McCulloch care a platit Primariei londoneze 2,46 de milioane de dolari in 1968. L-a demontat si l-a transportat pana in Arizona unde l-a transformat in atractia incontestabila a resortului Lake Havasu, o populara destinatie turistica pentru americani.

Pana in prezent, podul a reusit sa isi scoata de mai multe ori banii investiti in cumparare.

2. In 1961, 2,7 milioane de dolari insemnau o suma o uriasa pentru un local in care se vindeau hamburgeri. In banii de azi, ar insemna circa 16,8 milioane de dolari. Dar atat a platit Ray Kroc pentru ceea ce avea sa devina McDonald's. Dupa aproape jumatate de secol, 30.000 de francize McDonald's aduc companiei 19,1 miliarde de dolari anual.

3. In 1891, Asa Candler, un mic afacerist din Atlanta i-a platit farmacistului John Pemberton 2.300 de dolari pentru formula unei licori maronii, bizare, denumita Coca-Cola. Anul trecut, compania a avut incasari de 22 de miliarde de dolari.

4. Paul McCartney a fost dat la o parte in cursa pentru cumpararea drepturilor de autor asupra propriilor cantece de alt coleg de breasla, Michael Jackson care a platit pentru 260 de hit-uri Beatles 45 de milioane de dolari in 1985, o suma astronomica pentru acei ani. Acum, melodiile valoreaza mai mult de 500 de milioane de dolari. Altfel spus, Michael Jackson traieste confortabil din cantecele...Beatles.

Articol integral in Banii Nostri