Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a decis incheierea procedurii de redresare financiara a companiei de asigurari ARDAF, intrucat s-a constatat restabilirea parametrilor economici.

In scop prudential, asiguratorul va trebui, ca in urmatoarele 3 luni, sa transmita catre CSA raportari saptamanale cu privire la coeficientul de lichiditate, precum si raportari privind platile care depasesc cuantumul de 100.000 RON.

"Perioada de incertitudine prin care a trecut ARDAF in ultimele doua luni s-a incheiat", declara recent Octavian MANASTIREANU, Presedintele Consiliului de Administratie al companiei.

La inceputul lunii septembrie CSA a impus ARDAF un plan de redresare financiara, dupa ce se constatase scaderea coeficientului de lichiditate pana la 0,33, sub limita minima de 1.

"Avem acum un coeficient de lichiditate de 1,22", preciza Presedintele companiei. Compania a realizat, in luna noiembrie, o dublare a capitalului social, de la 25,2 mil. RON, la 50,4 mil. RON. Consolidarea va continua cu o noua majorare a acestuia preconizata a avea loc in februarie sau martie 2006.

mihaela.circu@mxp.ro