Ministrul de Interne, Vasile Blaga, a discutat in emisiunea "Guerrilla Raport", realizata de Carol Sebastian, problema infractionalitatii in scoli si despre masurile ce au fost luate.

Politia putea face mai mult in cazul elevei injunghiate la Scoala Centrala din Bucuresti, crede ministrul. Directoarea scolii, Svetlana Bodnaras, il anuntase atit pe politistul de proximitate, inca de la ora 9 si 8 minute, cat si pe inspectorul de la Directia de Combatere a Crimei Organizate ce se ocupa de cazul fetei, despre ceea ce se intampla in scoala.

Acestia nu au reactionat cum trebuia, nu si-au anuntat superiorii, nu au chemat un echipaj operativ de Politie, cu toate stiau ca au de-a face cu un cetatean ce fusese condamnat la 15 ani de inchisoare pentru omor. Si prin urmare vor fi sanctionati, a declarat Vasile Blaga.

Ministrul PD a declarat de asemenea ca nu este de acord cu proiectul de lege propus de senatorul liberal Radu Stroe, seful comisiei SRI, privind serviciile secrete. Conform acestui proiect, care are si sustinerea premierului, serviciile ar trebui comasate, majoritatea intrand sub tutela SRI.

"Nu exista nici un stat din lume in care sa nu existe un serviciu de informatii al Ministerului de Interne," a explicat ministrul.

Referitor la refuzul de a-l numi pe istoricul Marius Oprea in functia de director al Arhivelor Nationale, ministrul a aratat ca este convins de competenta actualului director, Corneliu Mihail Lungu, si, in plus, n-ar dori ca documentele din arhiva sa fie utilizate in dezbateri publice pro domo.

"Si pana la urma, eu nu cred ca rolul unui director de arhive este acela de a afolosi materiale din arhive in diferite dezbateri publice pro domo [...] Am vazut cateva materiale scrise, pamflete, pe diferite teme si ... in sfarsit." (Despre Marius Oprea)