Din noaptea de sambata, 10 decembrie, ora 00.00 intra in vigoare noul mers al trenurilor.

Potrivit CFR Calatori, s-a prevazut circulatia Sagetilor Albastre cu 110 locuri ca trenuri rapid sau accelerat si a Sagetilor Albastre cu 70 de locuri ca trenuri Intercity. Acestea asigura legaturi optime intre marile orase din toata tara, in peste 50 de rute.

In privinta traficului international s-au mentinut legaturile directe spre Viena, Budapesta, Praga, Sofia, Chisinau, Moscova, Sofia, Salonic si Istanbul, elementul de noutate constand in introducerea in circulatie a unui vagon de dormit direct, din Timisoara catre München.

De duminica, pe relatia Satu-Mare - Budapesta va circula un tren Intercity. Pretul unei calatorii este de 29,80 de euro, iar un bilet dus-intors costa 23,84 euro.

Odata cu punerea in aplicare a planului de mers al trenurilor 2005-2006, CFR Calatori lanseaza si oferta de sezon "Trenurile Zapezii", valabila pana in 15 martie 2006.

16 trenuri vor face legatura intre Capitala si statiunile montane de pe Valea Prahovei: Sinaia, Busteni, Azuga, Predeal, Brasov, iar tarifele sunt avantajoase atat pentru calatoriile individuale - cu reducerile speciale pentru elevi si studenti, cat si pentru calatoriile in grup.

In noul mers al trenurilor este introdus, cu caracter experimental, principiul de grafic cadentat, pentru inceput din Bucuresti pe trei relatii principale. Astfel, aproape in fiecare ora, in intervalul orar 5,45 - 22,45, vor pleca trenuri din Capitala catre Craiova - la fara un sfert, Moldova - la fix si Brasov - la si jumatate.

In functie de rezultatele acestui experiment, de posibilitatile oferite de infrastructura feroviara si de doleantele pasagerilor, anul viitor se va extinde acest mod de abordare si pe alte magistrale si orase mari ale tarii.

Noul plan de mers al trenurilor de calatori va fi valabil pana la data de 9 decembrie 2006, ora 00,00.

Brosura "Mersul Trenurilor de Calatori, 2005-2006" poate fi achizitionata la pretul de 7,2 RON de la ghiseele statiilor si agentiilor CFR din toata tara.