Duminica are loc cea de-a patra incercare de a repeta alegerile generale pentru Primaria Capitalei republicii Moldova, in urma invalidarii scrutinului din 27 noiembrie, cand la urne s-au prezentat mai putin de 1/3 dintre alegatori. In cursa pentru Primaria Chisinau au ramas doar cinci concurenti, transmite site-ul www.Moldova.org.

Trei din cei opt concurenti electorali, inscrisi in liste pentru scrutinul din 27 noiembrie, au anuntat oficial ca nu vor continua campania electorala pentru alegerile repetate din 11 decembrie, in urma gestului de protest al electoratului din capitala, care a refuzat sa-si exercite dreptul constitutional de a participa la vot.

Candidatii ramasi in cursa sunt reprezentantul Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoaca, independentul Vasile Ursu, reprezentantul Blocului electoral "Patria-Rodina-Ravnopravie", Valentin Krilov, candidatul Partidului Ecologist "Alianta Verde", Oleg Cernei, si reprezentantul Partidului Uniunea Municii "Patria-Rodina", Gheorghe Sima.

Scaunul de primar a ramas vacant inca din luna aprilie, cand Serafim Urecheanu a ales statutul de deputat in Parlamentul Moldovei in defavoarea aceluia de edil sef al Chisinaului.