Deputatul PNL Cristian Boureanu a declarat, duminica, ca sanctiunea primita de el pentru criticile referitoare la ceea ce nu merge in partid dovedeste faptul ca liberalii nu mai respecta principiul democratic al libertatii de opinie in cadrul partidului, transmit agentiile de presa.

Biroul Permanent Central al PNL i-a cerut lui Boureanu sa faca publice numele liderilor PNL care au negociat cu PSD, dar acesta a refuzat pentru a nu aduce prejudicii mai mari de imagine partidului.

Boureanu a dezvaluit ca a purtat o discutie cu seful partidului Calin Popescu Tariceanu, inaintea Delegatiei Permanente a partidului din 9 decembrie, in care si-a justificat afirmatiile facute luna trecuta la Conferinta municipala a PNL Bucuresti.

"I-am spus lui Tariceanu toate numele si ocaziile in care anumiti lideri liberali au purtat negocieri cu PSD," a declarat Boureanu, adaugand ca aceste informatii i-au parvenit din surse credibile.

Delegatia Permanenta a PNL a decis, pe 9 decembrie, cu 50 de voturi pentru si 12 impotriva, suspendarea deputatului Cristian Boureanu, pe o perioada de un an, ca membru al acestei formatiuni politice, in urma declaratiilor acestuia potrivit carora ar exista lideri liberali care negociaza cu social-democratii.

Boureanu a mai spus ca nu intentioneaza sa se inscrie intr-un alt partid si ca va sprijini initiativele liberalilor din postura de membru suspendat, daca este de acord cu acestea.