Inceputa cu dna Condoleezza Rice, care ne-a declarat frati de lupta cu SUA si ne-a adus baze militare, saptamana prezidentiala s-a incheiat cu fratii de peste Prut.

Presedintele Basescu i-a promis presedintelui Voronin ca-l vom ajuta daca are probleme cu gazele si cu lumina - ca tot romanul - dupa care cei doi au inaugurat Festivalul vinului moldovenesc unde au degustat o buna parte din sortimente demonstrand pe loc ca in venele lor curge acelasi vin. Dar nu intotdeauna si adevarul.

Anterior, la primirea unui omolog din tarile baltice, presedintele Basescu a dat serios cu bata-n balta declarand ca "Romania a abolit tortura dupa cel de-al doilea razboi mondial". Adica detinutii politici ucisi in inchisorile comuniste au murit de plictiseala. Cand pe dl Basescu il fura cliseele dlui Iliescu sau ale trecutului comunist nu mai e nimic de facut. Logica e abolita.

Intre aceste vestigii reactivate se inscrie si vizita ministrului de externe Ungureanu in Libia, tara citata adesea pe "axa raului". Dl Ungureanu avea si un biletel de la dl Basescu pentru colonelul Gaddafi dar nu se stia daca, unde si cand il va primi acesta asa incat si-a petrecut week-end-ul asteptandu-l in desert.

Oficial dl Ungureanu s-a dus dupa 50 milioane de dolari ramasi acolo din vremea lui Ceausescu. Neoficial, ar fi alte datorii, la fel de istorice. Dar cum datoriile istorice ale marilor companii nu se platesc, ministrul de finante a decis sa le stearga, mai ales ca banii pierduti au sters-o din tara.

Se executa, in consecinta, numai datoriile la zi ale contribuabililor care au intrat deja in debransarile de iarna - si ale politicienilor care nu-si tin gura. PNL l-a debransat astfel pe dl Cristian Boureanu, pe timp de un an, din cauza acuzatiilor aduse unor lideri liberali ca ar negocia in secret cu PSD.

Premierul Calin Patriciu-Tariceanu a eliminat astfel "scula lui Basescu" (cum i-a zis anterior dlui Boureanu) din coastele PNL - ceea ce l-a facut pe suspendat sa declare ca "azi a fost un 11 septembrie pentru libertatea de exprimare din PNL". Ei, nici chiar asa! Liberalii pot sa-l critice cat vor pe dl Basescu.

In urma acestor batalii interne, Alianta a scazut in sondaje la 42% - cu PSD cu tot (28%). Alarmat de faptul ca nu reuseste sa se ridice in sondaje desi are atatea aripi in partid, dl Geoana si-a convocat la Pitesti toate efectivele: "am stabilit sa infiintam un centru national de pregatire si sa cream o echipa de soc care sa reactioneze imediat".

Niste baze militare adica, unde tinerii sa intre la socuri iar varstnicii la seringa: "se vor face injectii de pregatire". Atentie la injectii! Sa nu ne iasa vorbe ca avem centre de tortura si pentru teroristi autohtoni.