Consiliul Reprezentantilor Unionali (CRU) din UDMR, reunit sambata la Targu-Mures, a decis ramanerea la guvernare a formatiunii conduse de vicepremierul Marko Bela, indiferent de soarta Legii privind statutul minoritatilor nationale.

UDMR nu vrea sa fie aratata cu degetul ca a distrus Coalitia, dar le-a sugerat din nou celor care nu isi respecta angajamentele (referindu-se direct la PD si presedintele acestui partid, Emil Boc - n.r.) sa iasa de la guvernare.

Marko Bela a facut un bilant al realizarilor si nerealizarilor Uniunii in primul an de guvernare, dar a facut in fata colegilor din cadrul formatiunii politice si o declaratie legata de evenimentele nefericite a caror victima a fost fiica sa, Eszter.

Fiica, agresata pentru a se lovi in tata

Liderul maghiar a dorit sa puna punct tuturor discutiilor legate de agresarea fiicei sale, aratand ca nu va mai accepta sa se vorbeasca pe aceasta tema.

Marko Bela a afirmat ca Eszter nu ar fi fost tinta celor doi huligani care au agresat-o fizic daca nu ar fi fost fiica sa, drept pentru care i-a cerut scuze acesteia. Totodata, vicepremierul a facut public faptul ca, de-a lungul timpului, a primit mai multe amenintari cu moartea. "As vrea ca aici si acum, public, sa cer iertare fiicei mele.

Daca nu ar fi fost fiica mea, ar fi avut dreptul la intimitate. Au dat in ea pentru ca voiau sa dea in mine. Ii cer iertare, fiindca altcineva nu va face acest lucru!", a spus Marko Bela. El a acuzat faptul ca, dincolo de agresiunea fizica suportata din partea celor doi agresori, fiica sa a fost lovita si prin intermediul unor jurnalisti "ai nimanui". "Fiica mea a fost lovita de doua ori.

Prima data a fost lovita de banditi. Apoi, a inceput sa dea in ea un politician innebunit, apoi jurnalistii de la TV", a mai spus presedintele UDMR, facand referire directa la emisiunea lui Dan Diaconescu in care liderul PRM C.V. Tudor a lansat pe piata informatiile legate de un eventual viol la care ar fi fost supusa Eszter.

UDMR ramane la guvernare

Dupa ce a dat citire declaratiei oficiale legate de evenimentul tragic din familia sa, liderul UDMR a trecut rapid la prezentarea raportului politic in fata celor prezenti la sedinta CRU.

Marko Bela a criticat, cu acest prilej, unele atitudini ale partenerilor de Coalitie, dar a dat asigurari ca, indiferent care va fi soarta Legii privind statutul minoritatilor, Uniunea nu va iesi de la guvernare, insa se va pregati pentru alegeri anticipate. Mai mult, liderul maghiar a declarat ca partenerii de Coalitie trebuie sa se obisnuiasca cu ideea ca UDMR este parte la actul de guvernare.

"Nu vom accepta sa fim priviti ca un apendice in Coalitia de guvernare. Coalitia exista si pentru ca asa a decis UDMR. Am spus sa iasa de la guvernare cel care nu respecta intelegerea, pentru ca noi nu putem sa facem asta daca am acceptat o responsabilitate", a adaugat vicepremierul.

Articol integral in Romania Libera