Cum saptamana trecuta nu a intrat pe piata nici un film care sa merite atentia (am vazul "36, Quai d’Orsay" si "A Different Loyalty" - doua porcarii), ne vom ocupa de data aceasta nu de "ce sa vedeti", ci de "unde sa vedeti".

Fiindca in Bucuresti functioneaza deocamdata doar doua multiplexuri, am facut o scurta evaluare comparativa, care a indicat un castigator detasat: Movieplex (din incinta Plaza Romania). De ce? Iata motivele:

1. La Movieplex salile sunt mai mari si au scaune mult mai confortabile. In plus, exista si sala "de lux" unde, daca vrei sa fii imparat, dai 60 de lei pe bilet si esti: fotolii reglabile din piele, bauturi de la bar, chelner la dispozitie.

2. La Hollywood Multiplex sunt cozi ingrozitoare, fie din cauza aglomeratiei, fie din cauza lipsei de personal (in afara orelor de varf sunt deschise doar doua case). Mai mult, casierii se schimba intr-un ritm prea rapid, iar cei noi invata meserie pe nervii clientilor.

3. Candy-barul de la Movieplex e mult mai cool, servirea incomparabil mai rapida, popcornul mai bun, galetusele de carton sunt mai comode decat pungile de hartie si doar aici se gasesc jeleuri de toate felurile, ca alternativa la porumbul expandat sau insipizii nachos cu sosuri pline de E-uri.

4. Biletele sunt mai scumpe la Holywood Multiplex, ceea ce poate fi compensat de cardul de fidelitate, singurul atu al complexului din Bucuresti Mall.

5. La Movieplex, in repriza publicitara dinaintea filmului se difuzeaza mai intai reclamele si abia apoi trailerele, astfel incat, daca ai intarziat putin, esti mai castigat.

6. Desi mai simplut, site-ul de la Movieplex este mai bun din doua motive: nu contine banner-ul de autopromo cu sunete imbecile care te fac sa-ti iei campii, ca la Multiplex, iar rezervarile nu se pot face cu toptanul. Dupa un anumit numar de rezervari neonorate, esti scos din sistem. Asa se explica si faptul ca aici gasesti intotdeauna locuri la orice film, la orice ora.

7. Biletele de la Movieplex contin un talon detasabil, in baza caruia beneficiezi de 20% discount la o pizzerie din Plaza Romania. Dincolo, astfel de promotii sunt ocazionale.

8. Hollywood Multiplex are cele mai cretine auto-promouri, de-ti vine sa pleci din sala. O voce de om al cavernelor citeste, pe fundalul unor constructii 3D de ageamiu, urmatorul text: "Ei spuuun caming suuuun (coming soon)… Noi iti spunem ca acest film este ceea ce trebuie sa veeeezi… Rezerva si cumpara bilete chiar acum!". (Cum adica, sa ies din sala sa ma duc sa cumpar alte bilete???)

9. La Plaza, spre deosebire de Bucuresti Mall, exista mult mai multe magazine si restaurante, diferenta clara facand-o Zara si Steak House.

10. In fine, ultimul motiv, dar din punctul meu de vedere, subiectiv si rautacios, cel mai important, la Movieplex nu se difuzeaza reclama la Tuborg, o adevarata tortura pentru un cinefil care merge la cel putin doua filme pe saptamana. La ce buget au, ar putea macar sa le mai schimbe daca nu sunt in stare sa le faca mai atractive…